Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Anet:Základem je pravoúhlý trojúhelník BCBo , který sestrojíš pomocí Thaletovy kružnice . Potom Protáhneš body CBo a tam kde se protne rameno úhlu beta , který sestrojíš jako první , s polopřímkou CBo tam je bod A . Všechno to máš napsané symbolicky pomocí těch značek . Je to trochu jasnější ? :-)
To se mi moc nezdá. Znát jen 1 výšku a nic víc, z toho může vzniknout nekonečně mnoho trojúhelníků.
Pokud to ale nevadí, tak si zvol délku strany, jejíž výšku znáš. Kdekoli na této straně vztyč kolmici a naměř délku výšky. Pak už jen doplníš zbytek a trojúhelník jie na světě. Ale jak říkám, takových je nekonečně mnoho. Nejjednodušší bude z toho udělat pravoúhlý trojúhelník, kde je výška zároveň jednou ze stran :-)))
ahojte vsetci.. :)
neviete mi pomoct s ulohou?
Vypocitajte obvod stvoruholnika s dvoma zhodnymi stranami, ak a=1 m, b=2 m, c=8 m.
Nepise sa o aky stvoruholnik ide, takze sa to musi vyvodit len z tychto udajov.... ale velmi mi to nejde. :(
prosiiiim o radu..... velmi dakujeem za kazdu pomoc.... :)
↑ charlote:
ahoj, zname 3 strany, a ctvrta ma bejt shodna s jednou z tech tri. muze mit 1, 2, nebo 8 centimetru. zkus si vsechny tri moznosti nakreslit, a urcite te vysledek prasti do oci;)
obvod mi vysel 19, a rek bych ze to je nejakej obecnej paskvil, ale mozna se pletu.
↑ charlote:
mas tam tri moznosti, a dve z toho nefungujou, tak to musi bejt ta treti. asi by sli odvodit nejaky obecny pravidla, jako ze soucet velikosti tri stran musi bejt vetsi nez velikost nejdelsi, ale to prvni zduvodneni musi kazdy ucitelce stacit.