Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

vyšlo mi:
fce je lichá
první derivace fce,která mi vyšla podle maw,takže je dobře.
a tady sem se zasekl u urceni stacionárního bodu,položil sem fci rovnou nule a po úpravě mi vyšlo
a nvm co s tím dále(
mohlo by to být tak?). Tímpádem sem nemohl zjistit jestli je fce rostoucí či klesající, tak sem se pokusil vyšetřit druho derivaci a ta mi taky nevyšla. Dál sem nepokračoval. tady přikládám moje dva pokusy o tu druhou derivaci
Odkaz
Prosím o pomoc =)
To jsi brzo zanevrel na logaritmy :)
Jinak funkce neni licha, protoze je definovana pouze v 
Doporucuji derivace kontrolovat pomoci http://www.wolframalpha.com/
EDIT: a jsem zase pomalej :(
tak tady posílám co jsem vyřešil prosím o kontrolu

funkce neni ani suda ani licha

v intervalu:
klesa,
klesa,
roste,
lokální minimum
bod podezřelý z inflexe
v intervalu:
konkávní,
konvexní,
konkávní,
inflexní bod
počítal sem i asymptoty,ty mi ale vyšli že nemá, což se mi podle grafu který u této fce vyjde moc nezdá
↑ Honzc:
Zdravím,
je to drzost, když je požadováno "vyjádření studovaných matematiků", ale tak: v 
nebude asymptota bez směrnice (svislá), to je důsledkem, že limita funkce k 0+ je nulová. V bodě x=0 na grafu nakreslíme prázdné kolečko, ze kterého graf začne, ale def. obor tady není.
Může být? Děkuji.
Aby kolečko bylo zaplněno, to by se muselo dodefinovat, což se nepožaduje.
↑ Ryco:
Souhlasím s kolehou Honzc(em), že asymptota bez směrnice je v x=1, je třeba došetřit pomoci limit chování funkce zleva a zprava od této hodnoty. Asymptota se směrnici mi také nevyšla, sice k=0, ale při výpočtu q již vychází limita v nekonečnu.
Zbytek jsem nekontrolovala.