Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj lidičky , Mohli by jste mi někdo poradit s tímto zadáním prosím :)
Vytvořte aplikaci v JavaScriptu, která umožní uživateli zadat barvu vozu (technicky vyřešte vyskakovacím oknem nebo radio buttonem). Obrázek auta bude stále stejný, jen se bude měnit barav vozu.
Vůbec nevím jak na to :/ , budu moc ráda když se o to někdo pokusí ) ...děkuji
Akorat jsem tady na to odkazu nasel neco o radio buttonech a tady o vyskakovacich oknech (jestli je tim myslen drop down box). Prepokladam ale, ze bys chtela, aby to nekdo cele napsal :-) To zadani je takhle cele? Nechapu z toho, co je mysleno tim autem - jestli tam ma byt nejaky obrazek a jestli ano tak kde ho vzit?
Radio buttony jsou html, ke kterým v JavasCriptu přiřadíš různým událostem různé akce ... v překladu asi takhle "Když uživatel klepne na radiobuton a radiobuton má hodnotu žlutá, tak proveď to a to".
Dělal bych to asi takto:
Rozdělil si úlohu na samostatné části.
Funkci, s parametrem (barvy?) která provede to, co se s tím vozem má stát
Radion buttony, při kliknutí to alertem vykřikne barvu kterou uživatel spojil
A pak napojil tyto dvě části na sebe.
Můžeš prosímtě vysvětlit to auto? Nějak jsem ho nepochopil :) resp. asi ano, ale kdyby jsi mohla dát celé zadání, bylo by to lepší.