Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 03. 2011 13:46

Climb
Zelenáč
Reputace:   

Cache Matematická - Geocaching

Ahoj na matematiku moc nejsem dobrý a tak bych vás chtěl poprosit jestli byste mně nepomohli s matematickou keší.No když mě nejde matematika tak bych tu cache nechal být ale jelikož ta keš zapadá do serie a už mně zbývá poslední a to je právě tato cache a pak hurá na bonusovku tak bych jí chtěl udělat.
Předem díky:)

Urcete kolik dvojjazycných slovníku je treba k tomu aby byla zajištena možnost prímého prekladu z ceštiny, anglitštiny, klingonsštiny a svahilštiny do každého z nich?
Jen taková malá poznamka pro nektere až moc myslici;-) slovnik anglicko cesky a cesko anglicky neni jeden ale jsou to dva;-)

Slovníku je Y.

Doplnte chybející císlo X do rady.
1 3 7 X 31 63

Výsledkem  muže být:
N=8 a) 2
N=9 b) xna2
N=10 c) 2x
N=11 d) 0

Soustava rovnic:
x – y + z = 6
x + y – 2z = 3
2x – 2y + 2z = 12
O=1 a) má jedno rešení
O=2 b) nemá žádné rešení
O=3 c) má nekonecne mnoho rešení
O=4 d) nejedná se o soustavu rovnic

#2 06. 03. 2011 20:24

Climb
Zelenáč
Reputace:   

Re: Cache Matematická - Geocaching

Tak pomůže mi tady někdo prosím?

#3 13. 04. 2011 23:00 — Editoval pety2 (14. 04. 2011 21:23)

pety2
Zelenáč
Reputace:   

Re: Cache Matematická - Geocaching

Ahoj,

pokud chápu dobře, že je potřeba mít c->a a a->c aby byl přímí překlad, tak je to 12 slovníků.

X = 15, ale nevidím to v možnostech - následující číslo se rovna x2+1 předchozího čísla.

Protože třetí rovnice je lineární kombinací první, lze ji vyloučit a pak mame soustavu dvou rovnic o třech neznámích a pak má rovnice nekonečně mnoho řešení.

Zápatí