Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj na matematiku moc nejsem dobrý a tak bych vás chtěl poprosit jestli byste mně nepomohli s matematickou keší.No když mě nejde matematika tak bych tu cache nechal být ale jelikož ta keš zapadá do serie a už mně zbývá poslední a to je právě tato cache a pak hurá na bonusovku tak bych jí chtěl udělat.
Předem díky:)
Urcete kolik dvojjazycných slovníku je treba k tomu aby byla zajištena možnost prímého prekladu z ceštiny, anglitštiny, klingonsštiny a svahilštiny do každého z nich?
Jen taková malá poznamka pro nektere až moc myslici;-) slovnik anglicko cesky a cesko anglicky neni jeden ale jsou to dva;-)
Slovníku je Y.
Doplnte chybející císlo X do rady.
1 3 7 X 31 63
Výsledkem muže být:
N=8 a) 2
N=9 b) xna2
N=10 c) 2x
N=11 d) 0
Soustava rovnic:
x – y + z = 6
x + y – 2z = 3
2x – 2y + 2z = 12
O=1 a) má jedno rešení
O=2 b) nemá žádné rešení
O=3 c) má nekonecne mnoho rešení
O=4 d) nejedná se o soustavu rovnic
Ahoj,
pokud chápu dobře, že je potřeba mít c->a a a->c aby byl přímí překlad, tak je to 12 slovníků.
X = 15, ale nevidím to v možnostech - následující číslo se rovna x2+1 předchozího čísla.
Protože třetí rovnice je lineární kombinací první, lze ji vyloučit a pak mame soustavu dvou rovnic o třech neznámích a pak má rovnice nekonečně mnoho řešení.
Stránky: 1