Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Už jsem sem dlouho nepřispívala :), tak abyste neřekli.. mám tu další milé příkládky..
Dopočítám si souřadnice bodů A a B,
a spočítám jejich vzdálenost
.
Dál si vyjádřím vzdálenost AC a BC a dostanu tyto rovnice:

Je to tak správně? Protože po dopočítání soustavy mi vyjde c=16,53, což není správně. Možná mám jen chybu v té soustavě...
Ocením, když mi to zkouknete. Díky :)
Mě napadlo... Najít rovnici přímky q (procházející bodem A), která svírá s přímkou p úhel 60°. Pak přímka s (procházející bodem B) tak aby s p svírala opět 60°. Takových bued víc, ale vyberem z toho ty, které budou tvořit onen rovnostranný trojúhelník. Pak najdem průsečík přímek q a s :-)
Ten výsledek správně asi opravdu nebude, protože při provedení zkoušky soustava rovnic nevyjde. Jak jsi postupovala při řešení té soustavy rovnic?
↑ pakanek:
Asi už jsem našla ten kopanec.... klasická numerická chyba.. zkusím to znovu... :)
Hmm, tak tentokrát mi vyšlo, že c=3... ale to taky není správně.. sakra, nemám ráda soustavy :)
Už to asi mám, vyšlo mi, že c=7,70313475 ;)
Takže možnost c)
Omlouvám se za dva příspěvky, nějak sjem si to neuvědomil
Jen to přšpíši a šoupnu to sem, třeba to někdo zkontroluje.
Doufám, že to přečtete..
Stránky: 1