Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 04. 2011 23:44 — Editoval Umeko (20. 04. 2011 00:07)

Umeko
Zelenáč
Reputace:   

Pascal - neumí najít přiřazený soubor

Prosím o pomoc:

Program v Pascalu pod Delphi 7.0 neumí najít soubor (hlási "File not found") - ať je soubor celkem kdekoliv.
Protože ho nenachází ani ve vzorových příkladech, asi bude chyba někde mimo program, obávám se.

část programu se souborem a přiřazením:

Code:

begin
  AssignFile(CS,'D:\cifsouc_vstup.txt');
  AssignFile(TS,'D:\cifsouc_vystup.txt');
  S:=0;
  N:=0;
  Reset(CS);

V krokování se zvýrazní zde poslední řádka (Reset (CS);) a naskočí hláška, že "Project ciferny_soucet.exe raised exception class EInOUtError with message 'File not found'. Process Stopped. Use Step or Run to continue."

Jde v Dephi vložit/vygenerovat soubor nějak blbuvzdorně, aby to nemohlo být chybou zápisu?

• (téma jako vyřešené označil(a) Umeko)

#2 20. 04. 2011 09:55

musixx
Místo: Brno
Reputace:   45 

Re: Pascal - neumí najít přiřazený soubor

Nejsi náhodou pod Win7? Sice ne v Delphi, ale jinde jsem na podobnou věc narazil proto, že daná aplikace neměla práva soubor vytvořit, i když jsem byl z pohledu operačního systému přihlášen jako administrátor. Řešením bylo přidat si "full control" i jako ten konkrétní uživatel.

#3 20. 04. 2011 21:47

Umeko
Zelenáč
Reputace:   

Re: Pascal - neumí najít přiřazený soubor

↑ musixx:
Jojo, jsem pod Win7.
"Full control" jsem nezkoušela, ale zkusila jsem uložit soubory na jiný disk - a ono to začalo fungovat. (Logiku nehledám.)
Už mi to hází daleko zajímavější chyby :)
Díky.

Zápatí