Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Důkaz
(http://cs.wikipedia.org/wiki/Uz%C3%A1v% … 1v.C4.9Bru - 3. vlastnost odspoda)
Řeším důkaz "
inkluze" a přemýšlím nad otázkou jestli může bod ležet v uzávěru A a uzávěru B zároveň? Podle mě ano, graficky by to mohlo vypadat jako dva kruhy (dvě množiny bodů v R^2), ktere mají vnější dotyk (to je špatně formulované, přesněji myslím to, že nemají žádný společný bod, ale neomezeně se blíží k sobě), pak nějaký bod musí ležet v uzávěru obou množin, ne?
Děkuju
Asi nerozumím otázce. Pokud je A libovoná neprázdná uzavřená mža a B=A, tak jsou body které leží v uzávěru obou množin - každý bod mži A.
Pokud mám dva kruhy (otevřené nebo uzavřené, hraniční kružnice tam může patřit nebo nemusí, je to jedno) a dotýkají se, tak bod dotyku leží na obou hraničních kružnicích je v uzávěru každé množiny.
Je najak problem s tou inkluzi, resp. s jejim dukazem?
Ja jsem to nedoupresnil.. omlouvam se. Myslel jsem to tak, ze pro nejaky bod x platí: 

Ano, i takový bod může existovat, ale to není v rozporu s tou dokazovanou vlastností.
(Souvií to ale s protipříkladem, který je na wiki uveden o řádek výše).
Stránky: 1