Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ musixx:no já jsem spíš uvažovala, že když je přímka kolmá k rovině, je kolmá ke všem přímkám, které v této rovině leží. Tudíž i ke přímce m. Potom přímka k je kolmá k přímce k a protínají se v jednom průsečíku, což je pata kolmice.
Nevím jestli je to dobře nebo ne. :(
Tohle je nepresne interpretovane. Pravda je, ze smerovy vektor primky k je kolmy ke smerovym vektorum vsech primek lezicich ve zminovane rovine. To ovsem jeste neznamena, ze primka k ma s libovolnou primkou teto roviny nejaky prunik.
↑ Jitu: Tak si představ ρ jako rovinu stolu, m jako jednu z jeho bočních stran a p jako kolmici v jeho středu (zapíchnutý slunečník vprostřed stolu). Už je vidět, proč jsem rozlišoval různoběžky a mimobežky? "Kolmé" neznamená nutně "různoběžné kolmé". Výpočetně by dokonce oba případy (různoběžky vs. mimoběžky) šly shrnout do "jednoho vzorce".