Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdar,
prepacte ze vas tuna otravujem ale som uplne vygumovany z fyziky a potrebujem od vas pomoc... ucitelka nam zadala na doucku z fyziky jeden priklad a ked jej ho prinesieme vypocitany dostaneme malu jednotku do fyziky. Jelikoz uz tam mam jednu za referat a jednu za aktivitu tak toto by bola tretia co znamena velka jednotka. a ta by mi dost pomohla lebo ako hovorim z fyziky nejsom najlepsi a teraz na kocn iby som potreboval vytiahnut aspon aku taku znamku. bohuzel s prikladom neviem ani pohnut :/. a este k tomu je to vraj priklad pre prvakov :/ a ja sem druhak ... aspon fyzikarka to tvrdi je to myslim z nejakej sutaze pre prvakov, ktora bezala tento rok... prosim nenechajte ma vo stichu a pomozte mi mozno sa na mno aspon saco z tej fyziky nalepi :D
Na bojovom cvičení v Stredozemnom mori nasadilo námorníctvo aj ponorky. Aj napriek pokročilým technológiám je pohyb ponorky pod morskou hladinou značne ovplyvňovaný odporom prostredia. Pod hladinou vody sa ponorka pri cvičení pohybovala priemernou rýchlosťou 19,8 km/h. Čelný prierez ponorky má obsah 15 m2, aerodynamický odporový koeficient má pre daný tvar ponorky hodnotu 0,08, hustota morskej vody je 1 025 kg.m-3.
Autor: Ľubomír Konrád
otazky:
a)Akú veľkú aerodynamickú odporovú silu prekonáva motor ponorky? (KN)
b) S akým výkonom pracuje motor? (kW)
↑ _iRonMan_:
(C - odporový koeficient)
↑ zdenek1:
nejsom si isty, takze odpoved je: 18,60 KN a 102,32 kW? diky moc za odpoved