Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#26 18. 05. 2011 11:02

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Seminární práce- obsah plochy omezený přímkou a křivkou

↑↑ Honzc: děkuji.

To určitě by bylo, dokonce jsem kolegyňce i nabízela - v příspěvku ↑↑ 9:. Ovšem pokud projdeš téma, je zřejmé, že radikální obrat o 90 stupňů by vyžadoval dost odvahy (minimálně z mé strany).

Budeme velmi doufat, že kolegyňka svůj zápočet dostane a tento výpočet obsahu bude první a jediný v jeji kariéře. V každém případě si svůj boj vybojovala sama a za to velmi děkuji ↑↑ hawranek: :-)

↑↑ Honzc:

proč se tak vytrvale odoláváš použití místního TeX? Programatorsky jsi velmi zdatný, tedy použití formalizovaných zápisů by neměl být problém, tak proč tedy?

Děkuji :-)

#27 18. 05. 2011 11:24

Honzc
Reputace:   248 

↑ jelena:
Asi jsem líný se TeX učit (i když na tom není nic těžkého).
Třeba se polepším.

#28 18. 05. 2011 11:31

hawranek
Místo: Liberec
Reputace:   

↑ jelena:

já děkuju tobě Jeleno, bez tebe bych to asi nedala :-D výsledky se dozvím příští týden, ale co jsem koukala ke kolegyním, tak všechny měly stejný výsledek. výpočet obsahu se bojím že poslední nebude, protože musím ještě k písemné zkoušce a jsou mi jasný minimálně tři věci, co tam budou- a to právě průběh fce, výpočet obsahu a matice.

Když jde všechno podle plánu, musí být někde něco špatně....Na mně se musí pomalu. Hodně pomalu. Ale nakonec to pochopím.

#29 18. 05. 2011 17:27

jelena
Jelena

↑ Honzc:

v tom jsem přesvědčena, děkuji :-)

↑ hawranek: tak, jak je to jasné, potom v pořádku :-)

Děkuji za děkuji, ale není za co děkovat, bylo rozpracováno od kolegů. Postup kolegy Honcze ohledně změny souřadnic a doporučení kolegy Rumburaka si nastuduj, může se hodit.

Pokud tedy ještě máš čas před zkouškou, tak se zaměř na funkce jako takové - základní vlastnosti, grafy, jak se hledá průsečík atd. Potom na rovnice a nerovnice v podílovém a součinovém tvaru, všechno ještě ze SŠ.

Abys zbytečně neztracela čas a nedělala chybu u těchto základů.

Jelikož samotný postup vyšetřování funkce nebo použití určitých integrálů je záležitost nenáročná, ale pokud si nebudeš jista "u pomocných výpočtů", tak se moc nepohneš.

kolegyňka Katka napsal(a):

Samozřejmě že jsem se spolužáků zeptala jak to mají oni a byla jsem více méně ignorována.

Věřím, že se to zlepší, měj se pěkně.

Jelena

#30 25. 05. 2011 12:20

hawranek
Reputace:   

Taaaakže za seminárku jsem dostala plnej počet bodů, zápočet jsem dostala a všem zúčastněním ze srdce děkuji ;) Teď bych potřebovala, aby se někdo z vás zmenšil a našeptával mi do ucha při zkoušce :-D

Když jde všechno podle plánu, musí být někde něco špatně....Na mně se musí pomalu. Hodně pomalu. Ale nakonec to pochopím.

#31 25. 05. 2011 13:03

jelena
Jelena

↑ hawranek:

:-) Děkuji za zprávu a gratulace.

Našeptávat při zkoušce nám pravidla neumožnuji :-) ale pozitivně se soustředit na Tvé dobré výsledky - to určitě. Veřím, že to dobojuješ.

#32 25. 05. 2011 22:07

hawranek
Reputace:   

Pravidla jsou od toho aby se porušovala :-D Ne, potřebovala bych člověka tak malýho, aby se mi vešel do ucha a našeptával :-D No, zítra jdu bojovat se zápočtem z makroekonomie, což je další postupovej předmět....čučim do toho už od neděle, tak snad to bude mít nějaký výsledky...dam vědět po zkoušce z matiky...;)

Zápatí