Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ Arnošt:

Záleží na tom kde má být závorka. Proto je nutné vždy dbát na pořádné uzávorkování.
Tento dotaz už tu vidím poněkolikáté, hledej. Správně bychom to tuším měli vyhodnotit v pořadí zápisu jako
, ale
a) nejsem si jistý, jestli se interpretace nemůže v jiných regionech lišit, dokonce bych nedal ruku do ohně ani svou předchozí větu
b) moje kalkulačka (nějaká noname) vrátí 1 ... což samozřejmě znamená jen to, že je třeba dávat si pozor
c) já bych to na 1. přečtení asi taky (možná špatně) vyhodnotil jako 1 prostě proto, že opticky dvojka a závorka drží pohromadě a buď by mě tam ani nenapadlo hledat zradu, nebo bych si ze stejného důvodu řekl, že
by snad nikdo takhle blbě nezapsal.
↑ Arnošt:
Podľa matematických pravidiel je to
...
EDIT: máš ešte jednu možnosť, tiež matematicky nesprávnu

Podľa mňa je to 9 pretože ak ideš podľa matematických pravidiel.. tak to tak vyjde! :)

↑ Rastawomen:
Záleží na tom, jestli je to dobře uzávorkované, jak už psala↑ gladiator01 tady:.