Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Jaká je pravděpodobnost jevu A, že pri tahu sportky bude taženo alespon 1 jednociferne cislo?
Sel jsem na to tak, ze jsem si vypocital vsechny tahy (49 nad 6) nasledne ze vsech odebral jednociferna cisla (40 nad 6) dal do zlomku prizniva a vsechny a odecetl od jednicky, coz by melo byt spravne ze ano? Nevychazi mi to pocetne, ale uvaha je spravna?
Jeste se chci zeptat, nevite, jestli se da stahnout nejaky program pro zapisovani matematickych funkci, jako je TEX tady na webu? (S kamosem si obcas radime a vypisovat to po socialnich sitich pres znamenka je nekdy opravdu silene, nepotrebuju, aby mi ten program pocital ulohy, jenom aby mi umoznil zapisovat nejruznejsi matematicky operace a pak treba celou stranku preposlat) ... Existuje neco podobneho?
Diky za pomoc!
Pocital jsi to pravdepodobne spravne, ja tedy sportku nesazim, tak jedine co me napada by bylo, ze by byla cislovana od nuly a bylo tech jednocifernych cisel 10, ale jinak nevim. S druhym problemem ti bohuzel neporadim.