Já jen doporučuji nepoužívat Adobe Reader, protože pokud se nic nezměnilo za posledních pár měsíců, tak Reader zamyká soubory, které má otevřené, takže před každou kompilací člověk musí Reader vypnout a je to takové neohrabané. Ostatní PDF čtečky jen soubor "reloadnou" po kompilaci.
↑↑ Pavel Brožek: ahoj, napíše to chybu
"C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\AcroRd32.exe" Cannot execute command. ______ | | | OK | | | ______
↑ halogan: máš pravdu, ale chci to mít funkční

↑ byk7:
Ahoj,
z menu vyber Build>Define Output Profiles… U profilu s pdf klikni na záložku Viewer. Tam u „View project's output“ a „Forward Search“ vyber „Command line argument“ a do „Command:“ vyplň
%bm.pdf
Mně to tak funguje (nefunguje tedy to hledání).
↑ Pavel Brožek:
pořád to stejné, asi se na to vykašlu
jinak, jak funguje \newcommand?
proč mi nefunguje příkaz
\newcommand{\d}{\mathrm{d}}Offline

↑ byk7:
Příkaz \d už existuje, musíš použít \renewcommand.
Ještě zkus u „Close document before running (La)TeX“ vybrat „Do not close“.
↑ Pavel Brožek: už to běží, ale chyba byla v adresáři :)
C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\AcroRd32
\frac{\lim\limits_{n\to\infty}\frac{n^2+2n-5}{3n^2}}{3^{-1}}=1
já příkaz (nebo jak se to správně jmenuje) \limits používám pro integrály, protože mi to přijde hezčí

stejně tak existuje příkaz \nolimits

Zdravím..Chcem sa spýtať, či je nejaký príklad, ktorý v celom dokumente zruší zarovnávanie vľavo. Keď použijem flushleft, tak sa mi text neumiestní tesne pod hlavičku, ako si predstavujem, ale urobí "medzeru". Neviete niekto, čo s tým..ĎAKUJEM ZA SKVELÚ POMOC V TEJTO TÉME AJ PREDTÝM
↑ BakyX: mně ta mezera nepřijde nijak strašná, horší mi přijde, že to formátuješ jak ve wordu. já bych pro to "zadání" a "řešení" použil buď \newtheorem* (package amsthm) nebo \section*. pokud trváš na svym, tak jenom zruš odsazení odstavce pomocí \noindent, ale zarovnávání doleva bych fakt nepoužíval
↑ BakyX: já bych to udělal asi tak:
\documentclass{article}
\usepackage{czech, fancyhdr}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
\pagestyle{fancyplain}
\begin{document}
\texttt{\lhead{Patrik Bak I.C\\ Košický kraj \\ A-I-4} \rhead{Gymnázium Poštová 9 \\ 04252 Košice\\ 2011/2012}}
\section*{Zadanie} Nech
,
sú dve rôzne prvočísla,
,
prirodzené čísla a súčet
\frac{mp-1}{q}+\frac{nq-1}{p}
je celé číslo. Dokážte, že platí nerovnosť
\frac{m}{p}+\frac{n}{q}>1.
\section*{Riešenie}
\end{document}jináč doporučuju přečíst si not so short introduction to latex
Poměrně výrazně mi tu chybí \textstyle (a trochu i \displaystyle), proč to vůbec nefunguje? \script- i \scriptscriptstyle fungují bez problémů.

↑ zdenek1:
Zdravím,
↑ Pavel Brožek:
Jasně, tady to funguje, ale jaký musím mít na vlastním počítači připojený balíček?

↑ zdenek1:
\digmma and \varkappa require the amssymb package. Aspoň tu se to píše. http://www.combinatorics.net/weblib/A.2/a2.html