Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Prosím prosím .. Mám tady za úkol nějaké rovnice, ve škole sem si myslela že to chápu ale doma když sem se to snažila počítat tak je všechno blbě :D Třeeba tahle Rovnice
5x+6=3x-4
Díky moc ;)
↑ elška@:
Prosím, nazanač svoj postup, pozrieme to a odstránime chyby. Vysvetľovať sa to dá rôznymi spôsobmi...
Písmenka na jednu stranu, ostatní na druhou stranu. - Platí to, že když převádíš na druhou stranu, musíš změnit znaménko.
Až to budeš mít, tak musíš obě strany vydělit hodnotou X, tak aby ti zůstalo pouze 1x.
↑ mb305:
Počtom x, myslím, že hodnota x je niečo trochu iné...
↑ elška@:
Ak dobre vidím, na pravej strane sú čísla, treba ten príklad, ktorý predstavujú vyrátať.
Celú rovnicu vynásobiť spoločným menovateľom a pokračovať ako v predchádzajúcom príklade.
A ešte poprosím - podľa pravidiel fóra 1 príklad = 1 téma, dobre?

ahoj chtela jsem se zeptat jestli by mně nekdo nerozložil tenhle příklad: 6z+3=-9 diky moc za pomoc
↑ veverka.ce@seznam.cz:
Poprosím, na svoj príklad si založ svoju tému. Poprosím aj s informáciou, s čím konkrétne máš problém - nevieš, či deliť alebo násobiť, v knihe vychádza ináč alebo čo sa Ti vlastne nedarí (pravidlá).
Stránky: 1