Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Je dán trojboký hranol ABCDEF , jehož podstavou je pravúhlý trojúhelník ABC s přeponou AB. Určete vzdálenost S hrany DE od přímky CF , jeli AD=15 AC=6 AB=10
dÍK ZA POMOC
↑ marek16:
Předpokládám, že hranol je pravidelný (podstava kolmá na boční stěny). Potom vzdálenost S od přímky CF je to samé jako vzdálenost S od bodu F.
↑ Aquabellla:
což má vyjít 5cm což mi nevychazí ....
↑ marek16:
Stranu DF a DE znám; S mi půlí stranu DE v polovině; úhel DFE je pravý... stranu EF z pravoúhlého trojúhelníka lze dopočíst.
Kosinovou větou jsem si dopočetla úhel EDF a poté znovu kosinovou větou spočítala délku FS v trojúhelníku SFD.
↑ Aquabellla:
To seš asi retardovaná já potřebuju výsledek a postup ne tyhle ty kecicky
↑ marek16:
Prosím??? Takhle se mnou nikdo mluvit nebude!
Tohle je web, který se snaží pomoct to pochopit, ne vypočítat jako nějaký robot... když nechceš pochopit postup, který jsem ti napsala, tvoje smůla
↑ marek16:
Neuveriteľné... Evidentne si si neprečítal pravidlá fóra. Prečo?
Je mi ľúto, že svojou pomocou som možno k Tvojmu impertinentnému prejavu prispela aj ja, lebo som Ti v jednom Tvojom príspevku výdatne pomohla, aj keď som úlohu úplne celú nedoriešila...
Bola to odo mňa chyba.
↑ marek16:
Ta holka je jedna z nejchytřejších na tomhle foru, nikoliv retardovaná. A pokud se takto hodláš chovat k někomu, kdo ti chce poradit, tak si trhni a hledej si rady kde chceš, ale tady ne.
Téma zavřeno
Stránky: 1