Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
byl by někdo tak laskav a řekl mi jestli to takhle mohu řešit nějak obecně přes inverzní funkce ?
Proč ta horní mez z prvního integrálu není až do "1" ? a u inverzní je to až do Pí/2 ? a ne toho místa kde se střetne sin s cos. ?
↑ da.backer:
Zdar
já bych to řešil jako 
A k tomu druhému dotazu:
do pí/4 počítáš obsah pod křivkou sin(x) a od pí/4 do pí/2 počítáš obsah pod křivkou cos(x)
↑ da.backer:
Myslím, že můžeš, ale ty meze tam máš špatně. Jestli uvažuju správně, tak bys to měl počítat jako
↑ da.backer:
Zdravím,
chtěla jsem dopsat již včera v rámci úklidových aktivit, ale věčer už na monitor skoro nevidím a Tvá témata jsou ideální testovací prostředí, zda je člověk již při smyslech a může něco dělat, nebo se nemá ani pokoušet.
Na obrázku s arccos, arcsin plocha se rozdělila na 2 části - jedna část je na intervalu od
do
pod křivkou arcsin, druhá od
do
pod křivkou arccos. Tedy počítáš 2 samostatné obsahy a součet výsledků. Postup u kolegy ↑ rleg - 2. příspěvek:
Ovšem pokud uvažuješ použití inverzních funkcí, svůj náčrt musíš otočit o 90 stupňů a celá plocha je pod křivkou cos(y) a nad křivkou sin(y) na intervalu od
do
- postup u kolegy ↑ rleg - 5. příspěvek:.
Pokud se podíváš do materiálů, tak bude "Obrazec typu I", "typu II" nebo "Množina typu I" "typu II".
Je to tak srozumitelné? Případně se připomen, která témata ještě nemáš dořešena. Děkuji.
...
Stránky: 1