Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Chcela by som sa opýtať na pár úloh, ktoré netuším ako mám počítať. Ľahšie som zvládla, ale v týchto sa neviem pohnúť. Ak by ste niekto vedeli ako sa majú počítať, prosím vás napíšte aj s vysvetlením. Ďakujem veľmi pekne.
1. Päť cestujúcich nastupuje do troch vagónov. Koľkými spôsobmi môžu nastúpiť? (243)
2. V kupé vagóna je 8 cestujúcich. Traja chcú sedieť v smere jazdy, dvaja proti smeru jazdy a trom je to jedno. Koľkými spôsobmi sa môžu posadiť na 8 miest? (1728)
3. Šesť osôb hľadá zamestnanie v štyroch závodoch. Koľkými spôsobmi sa môžu zamestnať? (4096)
4. Osem študentov sa má ubytovať v troch izbách. Dve sú trojposteľové jedna dvojposteľová. Koľkými spôsobmi sa môžu ubytovať? (560)
- v zátvorkách za príkladmi sú správne výsledky pre kontrolu počítania. Pomôžete hociktorým z príkladov. Ešte raz ďakujem.
↑ ivuska1552: Zdravím :) Pro přehlednost si založ pro každou úlohu vlastní téma. Aby tady potom nebyl zmatek.