Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Měl bych tu pro vás jednu hádanku:
Nick Knatterton se chystá na tajné vyšetřování v Klubu inteligentů. Do klubu mají ale přístup pouze jeho členové. Knatterton se tedy schová za reklamní sloup a pozoruje vchod.
Dveřník každému, kdo vstoupí, řekne číslo. -- Dveřník: "Čtyřiadvacet." První návštěvník: "Dvanáct." -dveřník jej vpustí dovnitř-- Dveřník: "Čtrnáct." Druhý návštěvník: "Sedm" - dveřník jej také vpustí dovnitř -- Dveřník: "Šestnáct." Třetí návštěvník: "Osm." - Také jeho dveřník vpustí.
Knatterton si myslí, že již číselné hrátky prokoukl,a přistoupí k dveřníkovi. -- Dveřník: "Osm." Knatterton: "Čtyři." -- Dveřník: "Koukejte zmizet!"
Jak měl Nick Knatterton odpovědět, aby byl do klubu vpuštěn?
, kde n je počet členů, kteří do dveří vstoupili v sudý den od jeho založení a současně mají na hlavě více vlasů než ti, keří vstoupili bezprostředně před nimi.
nejaka ina suvislost medzi cilami 14 a 7 , 16-8/ okrem toho ze su to ich polky
a otazka je tez ci nejak suviseji medzi sebou dvojice cisel ale podle mne ne
9
42-12
14-7
16-8
8
sucet cifier ktore zadava kontrolor+mensia cifra z predchadzjuceho zadaneho cisla kontrolorom
↑ Tue09:
Dá se toho najít spousty, třeba mně napadla šílená blbost, přičemž se obávám, že je to pravděpodobně zamýšleným řešením, a sice počítat písmena slov (tedy tři). Nicméně takové srandy nemají moc co dělat v sekci "střední škola", tj. matematické sekci (dal bych to alespoň do Ostatních)
/// děkuji za přesun : )
Dveřník pouze oznamoval čísla stolu, kam si mají dotyční sednout, ti na oplátku sdělili svá čísla pro daný stůl (byla jim zaslána na pozvánce na tento večer). Dvojice číslo stolu - číslo osoby u stolu byla volena náhodně a je tedy obtížné se naslepo trefit.
může být toto odpoved? a nebo to bude číslo 10?
Pro takoveto ulohy se daji vymyslet dost blazniva reseni a muzou byt dobre. Podle me vsichni napr. rikali velikost sveho prirozeni a bohuzel Nick nebyl dost vyvinuty, aby byl vpusteny dovnitr. Je pravda, ale ze ↑ OiBobik: dava asi nejvetsi smysl.
Omlouvám se, že jsem neřekl správnou odpověď, ale nemohl jsem to najít.
Správná odpověď je 3. Protože správnou odpovědí je vždycky číslo počtu písmen, které to předchozí číslo obsahuje :-).
Čtyřiadvacet - 12, čtrnáct - 7, osm - 3
OiBobik měl tedy pravdu
↑ andynka:
Ale ale to je mi pěkné, psát sem cizí texty a ještě nesmyslné. :-)) (viz http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=31759)