Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Jedná sa o program, ktorý má po zadaní 3 čísiel, zoradiť tieto čísla vzostupne A <= B <= C
Program
Pokus pre trojicu čísiel a ich kombinácií...
-iba v 2 prípadoch môj program funguje (vyznačené farbou)
PRED PO (zoradení)
A B C A B C
4 9 5 4 9 5
5 9 4 5 9 4
4 5 9 4 5 9
5 4 9 4 5 9
9 4 5 4 9 5
9 5 4 5 9 4

↑ ExSh00t:
Musíš uvažovat všechny kombinace... Teřba A>C vůbec neporovnáváš, nakresli si třeba vývoják, je to tam (podle mě) docela dobře vidět...
Já jsem to řešila třeba takto:
mám A>B B>C A>B...A>C mi príde ako zbytočný príkaz, (čísla majú byť zostupne, som sa v úvode pomýlil A <= B <= C)
-akonáhle A < B a B < C, tak je to jasne lebo platí, že C > B > A (A < B < C)
-akonáhle A < B, a B > C, tak zameníme aby sme získali najväčšiu hodnotu do C => C>B (B dostalo new hodnotu, C vyriešené), porovnáme opäť AB v akom sú vzťahu, či nová hodnota je > or < ako A.
-akonáhle A > B, zameníme => B>A, porovnáme ešte s C; ak C>B, tak C vyriešení, hodnota B sa nemení, to že B>A po zámene už vieme ale ak preveríme podmienku if A>B nič sa nestane (kvôli ost. prípadom)
-A > B, zámena, B >C zámena, A nadobúda hodnotu B a B hodnotu C (porovnávame vlastne BC v AB var, C je vyriešené, ale novovznik. premenné treba porovnať, ktorá je väčšia)
Ak sa nemýlim malo by to byť správne, problém je, že program ako keby IF nekrokoval, že ide postupne, jedna podmienka, na jej základe pristúpi k druhej a potom k tretej.

↑ ExSh00t:
Omlouvám se.
Pustila jsem to ve FreePascalu a fungují všechny.

↑ ExSh00t:
Chyba není v programu, ale někde jinde.. U tebe? :D V Turbo Pascalu 7? :D Nikde? :D
:D mňa .... to neni možné do Pascalu som napísal identický program, ale pri rošáde dvoch premenných :D som urobil chybičku a tu keď som to prepisoval to napíšem dobre, kontrolujem to a vidím rozdiel, že what?D super :D..aspoň poslúži keď niekto bude hľadať ako zoradiť 3 čísla, skusím aj tvoj postup : )
Stránky: 1