Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
víš, co znamenají všechna ta slova v textu (skoro (c))
Zdravím, Vás, Stenly, Váš příspěvek je uložen ve fóru pro Moderátory, kde k němu přístup mají, není v žádném případě zrušen úplně a může být využit za podmínky dodržení pravidel ze strany autora dotazu.
Kolega Cumel89 zatím nereagoval na nabídku teoretických materiálů a v souladu s pravidlem č. 3 ještě neprokázal žádnou samostatnou snahu. Proto jsem Váš příspěvek uložila jinam.
Děkuji Vám za pochopení.
↑ Cumel89:
2. rok snahy už by mohl něco přinést.
Teorii jsi přečetl?
Zakreslil jsi oblast, přes kterou integruješ? Co je na obrázku?
Princip transformace do polárních souřadnic jsi pochopil? Podařilo se použit?
Děkuji.
Určitě ne.
Nabízím dohodu - pokud dokážeš zakreslit oblast ze zadání (přes kterou se integruje), umístím zpět řešení kolegy Stenly.
Je mi celkem jedno, jak a proč studuješ, ale považuji za vhodné se podílet na podpoře určité odborné úrovně fóra.
Případně můžeš o návrat řešení poprosit v sekci "Připomínky a nápady", ať se rozhodne někdo jiný z Moderátorů. Děkuji.
↑ Cumel89:
děkuji.
Klidně mne prohlás za zlou a protivnou. V tomto tématu vyměním řešení pouze za celou správně zakreslenou oblast.
↑ Cumel89:
děkuji, ujde to (až na označení os, musí se křížit v bodě (0, 0) - zřejmě překlep). Komentář, který se nevztahuje k problému, není třeba.
Zde je tedy řešení od kolegy Stenly..
↑ Phate: vzhledem k umístění nápovědy ve stejnou minutu, kolega nebude diskvalifikován za pomoc :-)
Děkuji, zdravím.