Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Janushe:
:o) není za co, at se daří :)
↑ Alivendes:
Asi jsi myslel derivaci z
. Derivace
je
tedy zde
. Což je i s tím
po prvním per partes
, nemýlím-li se.
↑ Alivendes:
Možná jsi měl ten postup nahoře upravit, protože takhle je opravdu dost špatně, a pochybuju, že z tvého posledního příspěvku někdo pochopí jak to má být správně. Máš jednak špatně ta znaménka (před integrálem a v něm), a pak jsi tam nějakým kouzlem udělal z
výraz
, což také asi nebude správně. Takže tak jak je to teď je to hodně matoucí, navíc ten poslední integrál co tam máš ani nekonverguje.
Po per partes musí vyjít
, přesně jak píše ↑ Kafi:.
Wolfram jinak pro kontrolu nabízí správný výsledek.
↑ Kafi:, ↑ LukasM:
děkuji za kontroly a opravy.
↑ Alivendes:
Na příspěvky se již reagovalo, proto prosím, abys jen dal všechno "problémová" řešení do hide. A hned v 2. příspěvku doplň, prosím, kompletní EDIT s odvoláním na příspěvky kolegů.
Kolegové jistě podpoří Tvé výkony v sekci VŠ (s ohledem na to, že jsi ještě na SŠ - je tak?).
Děkuji a zdravím.
↑ jelena:
Nepamatuji si některé derivace zpaměti, podíval jsem se do tabulek a omylem jsem začal počítat s argcothg.
Jsem na notebooku, kde je windows vista a prostě mi nejde dát příspěvek do hide, ↑ jelena: můžeš to prosím skrýt ? Děkuji
↑ Alivendes:
provedu :-)
Jinak - chyby a překlepy "to je v pořádku, to se daří každému", nic se neděje, potom, prosím, nahlas opravu. Děkuji.