Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
zkus svůj problém popsat více srozumitelně:
a) osa rotace?
b) proč se má davat "na druhou" - s ohledem na osu rotaci? Jinak samotné umocnění není problém - jen bude na více kroku, pokud nenapadne některá úprava podle goniometrických vzorců (což zatím nenapadlo, pokud neupřesniš)
((sin(2x) + cos(3x)) + 2)^2=(a+b)^2
c] nějaká další omezení - interval pro x např.
Zatím tomu zadání není příliš rozumět. Děkuji.
↑ jelena: Má se počítat objem tělesa, který vznikne rozací kolem osy x na intervalu 0, pí/2. Takže vzorec je pí * integrál z té funkce, co jsem psal na druhou. Proto se mi nechce dávat bezhlavě fci na druhou, pač pak se bude špatně integrovat. Chtěl bych ji nějak upravit, aby se její druhá mocnina lépe integrovala. Snad jsem to nyní napsal srozumitelněji :)
↑ Teejay:
děkuji, nějak nic pěkného při úpravě nevidím, Alternate form, co vytvořil kolega z umocnění, ovšem se mi zdá pro integrování pohodlné.
↑ Teejay:
výsledek z Wolfram snad nemusím kontrolovat :-) Případně sem dej odkaz, jak jsi vložil zadání - místo zápisu, kterému není pořádně rozumět.
Pokud jsi zkoušel umocňovat, tak moc velký problém s integrováním výsledku jsem nenašla.
Stránky: 1