Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím,
nevím si rady s tímto typem příkladu, uvedl jsem dva. Jsou tam pokaždé zadané jinak podmínky a jsou uvedeny také výsledky k těmto příkladům. Mohl bych někoho poprosit o pomoc při řešení?
Napadá mě třeba, když jsme počítali podobný příklady (teda alespoň mě to přijde podobný :-D) na vázaný extrémy tak bych postupoval tak, že tu podmínku té množiny si napíšu jako x+y-1=<0 a udělal si tu rovnici (asi to jméno zkomolím :-)) Lagrangerových multiplikátorů. Tu bych zderivoval podle x a podle y a dále už pak vypočítal lambda. Je to dobře? Popřípadě nevím co dál.
↑ Kamik666:
koukám na to ale stejně nějak nevím, jak zjistím tu největší a nejmenší hodnotu funkce
Edit:
tak jsem se na to pořádně zadíval, porovnal z jedním postupem co mám ze cvičení a nejspíš už mi to vše tak nějak docvaklo. Hledal jsem za tím zbytečně něco složitého. Děkuji za pomoc všem. :-)
Stránky: 1