Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím všetkých (ne)priateľov matematiky, hlavne matematickej analýzy
súrne potrebujem vašu pomoc. Potreboval by som vypočíta? príklady z týchto dvoch sérií, úplne stačia 2 z každej (ale čím viac tým lepšie). Ak by sa do toho niekto pustil budem nesmierne vďačný. Hlavne sa mi jedná o sínusové fourierové rady ako sú tam a ešte f(x)=sin x (ale to by malo asi by? podobne ako pre cos x)

Ten modry necitelny obrazek:
1. Aproximace kvadratickym polynomem: to je jenom dosazeni do vzorecku (tayloruv polynom)
3. Uz se tu resilo, zkuste pohledat v historrii
4. http://matematika.havrlant.net/forum/vi … hp?id=3396 - tohle je neco podobneho, snad to bude pro inspiraci stacit
----------------------------------------------------------------
„To jsem mohl raději v té škole zůstat,“ myslil si Kája.
1. zadani priklad 2.: funcke neni spojita, nema v bode (0,0) ani limitu. Na primce x=0 je funkcni hodnota -1, na primce y=0 je funkcni hodnota 1.
Ty rady, to bude asi jenom dosazeni do vzorců, zkuste napsat jak daleko jste se dostal.
----------------------------------------------------
„Kájo, buď hodný, nezlob a zastav se u tety Albíny, aby si přišla pro tu husu! Každého pozdrav! A ne, abys rukávem utřel nos! Máš v kapsičce šátek. A už s Pánem Bohem jděte!“
tak ja sa vo FR nedostanem nikdy ďaleko, ale známy mi niečo poslal tak či by ste to mohli aspoň skontrolova?
vďaka za nakopnutie v tom 2. príklade, už som na to prišiel
a nevedeli by ste pomôc? ešte s tou konvergenciou ? /tam som sa nedostal nikde, v podstate s tým radom neviem ani pohnú?, princíp dosadenia do vzorca na zistenie intervalu konvergencie poznám len na konci sa už nepohnem, a tiež neviem rozdiel pri zis?ovaní intervalu konvergencie a intervalu rovnomernej konvergencie/
Stránky: 1