Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 20. 06. 2011 18:53 — Editoval Pavlínka:-) (20. 06. 2011 19:31)

Pavlínka:-)
Zelenáč
Reputace:   

BMI, CSS galerie, pop-up okno

Ahojky lidičky, můžete mi někdo pomoci s těmito úlohami. Jsem tu nová, tak mě prosím nekamenujte hned.

Díky moc za pomoc. :-)

1)Vytvořte pomocí xHTML a CSS galerii obrázků s popisem. Minimálně 20 obrázků na stránce.
2)Vytvořte aplikaci, která pomocí pop-up okna vyzve uživatele k zadání kódu jazyka (CS, EN, DE, FR) a v závislosti na kódu se zobrazí hlášení v příslušnám jazyce: Pozor! Zavřete okno!

K překladu využijte Google překladač.

3)Vytvořte aplikaci v JavaScriptu, ktera pomocí vstupních dialogových oken zjistí jmeno a příjmení uživatele, výšku a hmotnost v kg a z těchto údajů spočítáte BMI index a vypíšete protokol o BMI a nejlépe graficky znázorněte, zda je uživatel podváhou, v normě, v nadváze nebo morbidně obézní.
Jde mi o tyto úlohy. Bohužel jsem byla dlouho nemocná, tak se snažím alespoň toto.

#2 20. 06. 2011 19:10

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: BMI, CSS galerie, pop-up okno

Jelikož úlohy nejsou úplně triviální, vyber si jednu z nich, kterou budeme řešit v tomto tématu.

Bohužel tu nefungujeme ala "Potřebuji je mít hotové do 21:00." — ukaž, co máš, a my zkusíme nějak popostrčit. Rozhodně je tu nebude kódovat někdo od nuly.

#3 20. 06. 2011 19:31

Zelenáč
Reputace:   

Tak já bych si vybrala tu úlohu číslo 2. Ta mi přijde celkem nějtěžší.

#4 20. 06. 2011 19:39 — Editoval halogan (20. 06. 2011 19:39)

halogan
Ondřej

Zrovna tu jsem nechtěl :-)

Tam půjde o to vytvořit popup okno (to snad problém není), tam mít input a nějaké odeslání... a teď přijde ta jediná zrádná věc — poslání dat zpět do původního okna. To zrovna příliš (resp. vůbec) neovládám. Zkuste projít toto, nemělo by to bý náročné. Pak už výsledek z uživ. zadání zpracujete.

Edit: To "Pozor, zavřete okno!" — je to hlášení, nebo jen upozornění? Asi tu úlohu úplně nechápu. Pokud by šlo jen o hlášení, které se má v popupu zobrazit, tak nemusíme předávat žádné info a bude to snadnější.

#5 20. 06. 2011 19:41

Zelenáč
Reputace:   

Je to hlášení.

#6 20. 06. 2011 19:46

Zelenáč
Reputace:   

Nebo můžeme zkusit to BMI.

#7 20. 06. 2011 19:48

jindra
Reputace:   

Jak moc ovládáš javascript?

úloha č. 2 je triviální, použiješ odtud prompt a alert
úloha č. 3 je úplně na tom samém, akorát že ta vstupní data musíš zpracovat složitěji než jen switch na jazyky.

Jestli potřebuješ něco konkrétněji, rád pomůžu.

#8 20. 06. 2011 19:56

Zelenáč
Reputace:   

Právě, že javascript moc neovládám. Dlouho jsem chyběla a snažím se to dohnat alespoň těmito úlohami. Potřebuju podrobně ukázat třeba tu první úlohu.

#9 20. 06. 2011 19:56

halogan
Ondřej

Ono záleží, co myslíte pod slovem "popup" — já bych si představoval otevření nového okna, kde budete něco zpracovávat. Pokud se tím myslí jen prompt, tak je to v pohodě.

První úloha vám v javascriptu nepomůže, protože tam žádný JS není :-)

#10 20. 06. 2011 20:04 — Editoval jindra (20. 06. 2011 20:06)

jindra
Reputace:   

Je naprosto zbytečné to řešit přes "pop-up" jako novou stránku, prompt je na to ideální.
Co se týče té první úlohy, tak s tou se obávám moc nepomůžeme, k tomu je nutné nastudovat alespoň základy z:
http://www.jakpsatweb.cz/html/
http://www.jakpsatweb.cz/css/

A pak se zeptat co není jasné, nikdo tu nevypíšeme nic lepšího než je na těch odkazech (leda bychom vytvořili přímo ten úkol, ale od toho tu nejsme)

edit: Ve slušné galerii se JS vyskytuje, ale asi to už přesahuje zadání.

Zápatí