Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
O tohle se musím poděllit :-) Moje poslední zkouška za tenhle semestr, bohužel postupová, bohužel matika. Učím se už pět dní a nedávno se mi začalo o matice dokonce aji zdát. Zdálo se mi, že jedu autobusem, kde není nikdo jinej než já a všechny stěny autobusu jsou popsaný limitama. I když jsem se snažila jak jsem mohla, žádnou z nich jsem nemohla dopočítat. V okamžiku, kdy jsem začala být maximálně zoufalá se vedle mně zjevil revizor. Podala jsem mu jízdenku, ale on řekl, že ji nechce, že chce, abych mu vysvětlila Sarrusovo pravidlo. Než mně ve snu kleplo tak mně vzbudil přítel, že jsem sebou strašně mlela a něco blekotala :-D
Člověk ovšem často zjistí, že v předzkouškové "posedlosti" matikou není sám. Když jsem sen zvěřejnila na Facebooku, napsal mi spolužák, že to nic není, že on šel minule po městě a derivoval čísla linek MHD.....ale prý to není nic zajímavýho, protože když nejede výluka (která má před číslem X), tak vždycky vyjde 0 :-D
Máte nějaké podobné historky? :-)
↑ hawranek:
Ahoj.
:-) Zážitky podobné Tvojmu nemám, ani nenapíšem "bohužiaľ" - ale chcem Ti zaželať všetko dobré, skúšky zložené a žiadne desivé nočné mory :-) Dana
↑ hawranek: Mi takhle začalo hrabat po zkoušce z Fyziky I, když opadal stres. Šel jsem po ní na oběd do hospody, kde jsem řešil klasický problém - jak s malým množstvím knedlíků sníst co největší množství guláše tak, abych nenechal zbytky a nemusel guláš jíst vidličkou. Namísto, abych si přiobjednal knedlíky, nebo nechal přinést lžíci, jak by to udělal normální člověk, jsem se rozhodl rozdělit knedlíky na malé elementy dk a ty pak integrovat gulášem. Na každý element jsem tedy použil primitivní funkci (rozmáčknutí vidličkou) a tak jsem integroval guláš přes celý objem knedlíku. Nakonec jsem zjistil, že knedlíků bylo akorát.

Říkal jsem si, že už jsem to někde četl, a skutečně, předevčírem na lamerovi. :-)
Když už jsme u těch snů, tak mně se dnes zdálo, že se mi zdál sen, ve kterém se mi zdál sen, kde už se mi sen teda nezdál. Máte někdo větší počet vnoření? :-) Na žádnou zkoušku z rekurze se momentálně nepřipravuji, tak nevím, čím to bylo.

↑ Pavel Brožek:
Taky mám pocit, že jsem tohle už někde viděl :-))
Mně se sny zásadně nezdají :-(.

↑ Lukee:
Já jsem ještě film Inception neviděl, už delší dobu se na něj ale plánuji podívat. Odtamtud tedy inspiraci nemám. :-)
↑ Pavel Brožek:
:-D mně se kolikrát něco zdá a v tom snu přemýšlím, jestli se mi to zdá, nebo jestli jsem vzhůru a fakt se to děje :-D obvykle to přemýšlení skončí v okamžiku, kdy začnu lítat (dojde mi, že to je nepravděpodobný):-D ale mně se ve stresu během zkoušek zdá o zkoušení normálně- loni se mi něco podobnýho zdálo o mikroekonomii, že jsem měla kreslit graf monopolu (kupodivu jsem si potom vytáhla otázku, kde jsem skutečně měla zakreslit a vysvětlit rozhodování monopolu v dlouhém období). Pokud můžu přidat sen mé spolužačky z gymplu- není matematický, ale jistě se zasmějete (já se tomu směju už asi 5 let).
Zdá se jí, že je doma a z okna vidí, jak kolem jejich domu pořád jezdí náklaďáky s pískem. Je jich strašně moc a jí nejde do hlavy, kam to všechno vozí. Vyjde ven a vidí, že všechny ty náklaďáky jezdí k nim na zahradu, kde to vykládaj a její táta to přehazuje lopatou. Toho písku je strašně moc, kam až dohlídne, žádný jiný baráky už tam nejsou. Přijde k tátovi a nechápavě se ho zeptá:
"Tati, co to děláš?"
A on jí v klidu odpoví: "Jako co, to si nemůžu udělat vlastní Saharu?"
:-D
sranda,že v téme s názvom "Zkouška z matiky" sa riešia sny mne sa naposledy snívalo tiež tak okrajovo o matematike a síce,že moji rodičia spolu so mnou mali písať opravnú písomku z poistnej matematiky s doktorkou čo ju učí mňa,ale čakali sme na ňu skoro hodinu a neprišla a keď som sa zobudil tak som si uvedomil,že miesto fakulty sme ju čakali v spálni v dome môjho 13 rokov mŕtveho starkého a ešte sme počuli hlas meškajúcej vyučujúcej,ale nevideli sme ju

Tak koukám, že šílenství ze zkoušek bude pokračovat i na vejšce... o svaťáku se mi běžně během spánku hlavou hodily věci, z kterých jsem měla maturovat, ale co mě vystresovalo nejvíce, byl sen, kdy jsem maturovala z matiky, vytáhla jsem si všemi oblíbenou pravděpodobnost a potítko bylo u nějakých starých kamen, které bývají ve starých chalupách. Bála jsem se, abych se nespálila a celou čtvrthodinu přípravy (ve snu to uteklo jako pět minut) jsem promarnila hledáním propisky po místnosti, abych si mohla udělat zápisky. Ale totálně jsem vyhořela, protože jsem se nestačila připravit a ještě k tomu mě profesor začal zkoušet z ekonomie. Naštěstí sen rychle skončil :-)
Tak zkoušku jsem úspěšně dala na dvojku, lepší než jsem čekala :-D písemnou jsem podělala, ale z ústní jsem si vytáhla derivaci složené fce a Crammerovo pravidlo :-) juhuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-) Děkuju všem těm, kteří mi tady onehdá pomáhali se seminárkou :-)