Stránky: 1
Může mi někdo prosím pomoci vyřešit tento příklad na přímou Laplac. transformaci? O řešení jsem se pokoušel ale prostě dle výsledku mi to nevychází, potřeboval bych jestli by někdo nemohl rozepsat postup za boha nevím proč to mám špatně. Úplně nejlepší by bylo jestli by někdo dokázal vyřešit všechny body ale především mi jde o bod 5. Ve výsledku nevím kde se vezme v čitateli prvního zlomku p a ve jmenovateli p^2 a taky znaménka mi nějak nesedí, kdybych tedy měl být co nejkonkrétnější. Možno mě kontaktovat i na icq. Děkuji

A co je v tom za problém? Prostě použijeme definici:

Snad jasné.
Trochu obtížnější. Spočítáme primitivní funkci:
Nyní už jen dosadíme meze:![kopírovat do textarea $B = \int_1^2 (3t-6) \mathrm{e}^{-pt} \mathrm{d}t = \[F_B(t)\]_1^2 = -3\frac{\mathrm{e}^{-2p} + p \mathrm{e}^{-p} - \mathrm{e}^{-p}}{p^2}$](/mathtex/0b/0b2bcd4d9e06b64998f023f672a1b176.gif)

Snadné, určitě zvládneš.
Ze stejného důvodu jako A.![kopírovat do textarea $E = \int_5^{\infty}(-1)\mathrm{e}^{-pt} \mathrm{d}t = -\[-\frac{\mathrm{e}^{-pt}}{p}\]_5^{\infty}$](/mathtex/45/459ea03cb269f5c4625d8b3714aed383.gif)
Dosadit jistě zvládneš.
↑ radimas:
Zdravím,
dle pravidel je třeba založit nové téma na nový dotaz. Pokud potřebuješ jen rozklad na parciální zlomky, potom dle vzoru si vlož své zadání.
Laplace také můžeš překontrolovat ve Wolfram.
Děkuji.
Dobry den mam problem s jednim prikladem a potrebovala bych jestli by byl nekdo tak ochotny a neak nazorne mi i vysvetli postup dekuji mockrat popripade kde najdu navod ale ne zadny ucebnice z tech to nechapu potrebuji neco pro amatery dííky =( př: Stanovte první 4 členy originálu f(kT) k funkci F(z)=(Z-10) / (Zˇ 2+3Z+1)
↑ Magda33:
Zdravím, v předchozím příspěvku je napsáno, že se má založit nové téma na nový dotaz.
V tomto materiálu se mi zda přehledne, rozklad na parciální zlomky snad by neměl být problém, slovník máš (nebo v materiálu). Případně si založ nové téma, pokud nepomůže.
Děkuji.
Stránky: 1