Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím
Mám tu ,pro mě, jeden příklad ,který mi zas lítá v hlavě.
Podle mínění znalců zvítězí v závodě závodník A s pravděpodobností 0,4 ,závodník B s pravděpodobností 0,3 a
závodník C s pravděpodobností 0,2.
Jestliže se závodník A při startu zraníl a ze závodů odstoupíl jake jsou nyní pravděpodobnosti vítězství B a C.
díky moc
↑ Hanis:
jj vyšlo mi to
rozdělil jsem si 1ku na 6 dílku a pak jsem každému přidal podle počtu dílků moc díky
Pak tu mám ještě jeden příklad.Mám v tom síce trošku chaos ,ale vím jak bych ho asi počítal - ale ve výsledcích je něco jiného nevím proč
Ve třídě je 20 chlapců a 12 dívek.Losem jsou určení 2 mluvčí třídy.Jaká je pravděpodobnost že obě pohlaví budou zastoupena?
Já bych to viděl na 20 12
*
1 1
---------------------
32
2
ale jak říkám - vysledky mě nepodrží ;)
↑ Hanis:
no tak ted jsem se zmatl sám - ve výsledku je totiž 15/31
ale jak jsem viděl ten zlomek tak jsem na to hleděl - až když jsi mi to odsouhlasil tak jsem to teprve dopočítal
a zjistil že to počítám správně - moc děkuje ještě jednou - opakuji si tu s přítelkyní pravděpodobnost a už z toho blbnu - děkuji

No vidíš, jak jednoduché to nakonec bylo. Označ, prosím, téma za vyřešené a kdyby se objevil další problém, založ nové téma :-) Přeju příjemný večer a upřímně se podivuji nad tím, jak se někdo v předvečer prázdnin v 22 hodin učí s přítelkyní pravděpodobnost.
RESPECT!