Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, konečně jsou tady zase prázdniny a všichni máme opět spoustu času, a když se tak dívám na toto forum, uvědomuji si, že se v podstatě všichni známe pouze přes internet a že by bylo hezké uspořádat nějaké setkání plné matematiky ne:)?
***** Aktuální informace *****
Kalendář pro hlasování termínu pro rok 2012 (přidáno 19.08.2012 Jelena)
↑ Alivendes:
Ja som za, Kludne mozes prist. :)
↑ Alivendes:
Toto mi vŕta hlavou už dlho...
Bolo by možno zaujímavé aspoň na chvíľočku vytvoriť trebárs dajakú galériu, aby sme sa možno na ulici spoznali ... :-)
Alebo "videokonferenciu", alebo niekde zhromaždiť aspoň hlasové pozdravy, zviditeľniť trebárs miesta, kde bývame...
Ale nápad Alivendesa je myslím pěkný - už ho len skúsiť realizovať:
vyrátať miesto, ktoré je cca rovnako ďaleko od bydliska všetkých prispievateľov alebo aspoň skúsiť u všetkých prispievateľov prísť k zhode o fakte a o mieste stretnutia,
nájsť prienik všetkých možných (vhodných) dátumov a časov stretnutia,
ak má byť ozaj zaradená matika (cez prázdniny?), tak upozorniť na vhodné témy - niekto si možno neschramstne práve na problémoch, pre riešenie ktorých je vypísaná miliónová odmena (v $).
Videla by som to skôr na hudobné nástroje (sú dostupné videá, naživo by to bolo iste fajn...), športy alebo domáce zvieratká. A ešte recepty na rôzne obľúbené jedlá...
... to by bolo dačo!
A možno to nie je iba sen - ? Snáď ešte nejaké "spoločné" prázdniny budú... :-)
Koukám, že na sraz už je upozornění v našem levém horním rohu :)
Ja som zdaleka z Prešova, nemohol bych prisť nekde do čech je to ďaleko. Ale rad by som prišiel, najme cez školsky rok.
Za mě tři poznámky:
1) Co jsem naposledy byl na podobném česko-slovenském srazu, shodli jsme se na Brně. Řekl bych, že co se týče velkých měst, tak jsme minimalizovali společnou dopravu.
2) Na plánování dat je suprovej Doodle. Vyberou se data, každej zakřížkuje kdy může a pak se vyhodnocuje.
3) Nepojímal bych to úplně striktně matematicky. Dyť tim mnozí žijou celej rok, tak to nemusíme tahat i do srazů :-)
Za sebe nic neříkám k účasti, zatím ani nevím, co bude zítra, natož někdy později.
↑ pizet:
↑ miso16211:
↑ found:
↑ janca361:
Díky všem za odezvu, bylo asi dobré uskutečnit to na takovém místě, na kterém bychom se všichni shodli, protože na forum chodí lidé z celé České a občas Slovenské republiky. Možná bychom mohli hlasovat pomocí ankety?↑ byk7:
Já osobně nemám problém stím se někam dopravit.
↑ BakyX: Nějaké přednášky mě napadly také:)
↑ halogan:
Myslím, že brno by bylo přijatelné pro lidi ze slovenské republiky i pro nás.
Já jsem taky pro Moravu, jižní, ale jestli zrovna do Brna... raději nějaké menší místečko poblíž (sklípek) :-)
Jinak nebudu-li na brigádě, tak snad dorazím.
Pro mě morava moc výhodná není, ale chápu, že Praha asi není ideální pro lidi ze Slovenska, takže jsem schopen se podřídit. :-)
Jinak, ptal jsem se, kdy to bude, z důvodu, že budu mít dosti akcí v červenci a v srpnu první dva týdny nemohu, tak abych mohl říci, zda přijedu, nepřijedu. :-)
A tahat někam matematiku... inu, proč ne, ale spíš bych navrhoval jako hlavní topic posezení, pokecání apod. A kdo se bude chtít bavit o matematice, nechť se baví. :-) I když s možností mít přednášku od nějakého z vyučujících na universitě, to zní také jako skvělý nápad, avšak chtělo by se do toho někomu? :-)
Přednášek a jiných podobných věcí je plno přes semestr, takže já bych navrhoval čistě jen pokec + pivo/limonáda.
Brno je schůdné i pro mě, kdybych mě nějakou hodně dobrou náladu, tak bych tam snad i přijel :-).
Alebo by se uzivatele mohli rozdelit do mest. Každy by mal napísane kde bydli (mesto) alebo kde ma do najbližšieho mesta. Samozrejme ochrana osobnych udajov by bola zachovaná. Čo keď nekdo chodi do tochto fora, co bydli odo mne 5 km? Neco jako skupinkovy sraz.
↑ miso16211:
Bylo by dobré, aby se tady toho ujmul nějaký moderátor, a vytvořil nějakou anketu, kde by se napsali města a hlasovali bychom.
↑ found:
Zdravím, Plzeň-Brno není zas tak špatný spoj, ikdyž chápu, že zdlouhavý, Praha by nebyl problém pro nás-pro mě nebo pro tebe, ale kolegové ze slovenksa by museli ujet strašlivou dálku.
Zatím jsme se shodli na Brnu a okolí, takže tady by byla nějaká města vtomto okruhu:
Brno
Telč
Nějaké vsi na Moravě jak bylo řečeno-problém s dopravou
Vyškov
Zlín
Prostějov
..... ??
Kolik procent počítate? Veď na fore je cez 11327 uživatelú. Keby tak google urobil sraz.
↑ miso16211:
A čekáš, že se přidá každý, kdo tu někdy byl? Spíš jsem si myslela, že to bude sraz těch, co tady odpovídají, tvoří zdejší základnu..prostě si sem nepříjdou jen pro radu, když něco potřebují, ale i pomůžou nebo jinak se zapojí.
↑ janca361:
Ano, to přepdokládám:)
No ake perccento počitate z tych 11327? 1 % by znamenalo okolo 100 ludi asi.↑ janca361:
↑ miso16211:
A proč jde ti o to, aby nás bylo co nejvíc? To přece není důležité. Jde snad o poznání zdejší základny, jak jsem se ↑ ptala:( + ↑ odpověď:). Většina lidí si sem přišla nechat poradit a už se asi nikdy nevrátí, pokud zase nebude něco potřebovat.
Podívej se kolik je tu stálých členů, moderátorů a adminů :) Hrstka ;)
Nepočítala bych to jako procento z celkového počtu uživatelů, ale právě z této hrstky, protože jinak to bude 0, 000 nic % ;)