Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ hauzyna: Ahoj,
předpokládám, že bude určená pro vysokou školu, protože většinu témat jsi vytvořila právě v této sekci. Grafická kalkulačka znamená, že umí zobrazit grafy funkcí (a různých dalších křivek), nebo že umí zobrazit výsledky v "přirozeném tvaru"? (Tuším, že se tomu říká CAS systém.)
↑ Sulfan[/[re]p212878:
ano, jen technicky moc zdatná nejsem. protot se ptám podle jakých kritérií byste vybírali
↑ hauzyna: Ano, měla by mít - na české stránce psali že má matrice, jde zřejmě o přepsání, protože při překladu z anglického slova matrix (ENG -> CZ) mohou být použity v matematickém významu obě možnosti. V anglické verzi popisu funkcí (rozsáhlejší popis na této stránce již uvádějí konkrétně, co umí:
Matrices calculation
- Maximum size of the matrix 255 x 255
- Number of matrices: 27
- Calculating the determinant
- Calculating the inverse matrix
hauzyna napsal(a):
↑ hauzyna:
a co si myslíš o CP 330 CLASSPAD CASIO ??
Tuto kalkulačku moc neznám - vím jen to, že se jedná o jednu z nejnovějších kalulaček, která se ovládá elektronickou tužkou na dotykovém displayi a technologicky je zřejmě nejvyspělejší (dá se připojit k počítači, na projektor, umí číst i pokročilejší formáty ...). Také je na mnoha školách (například Německo nebo Francie) při zkouškách zakázaná.
Ahoj já mám casio FX 9750 GII (+- 3000kc) grafická, programovatelná, nemá teda tzv. natural input ale mi to neschází. Jsem s ní spokojený, možná bych doporučoval vyšší řadu, protože do této si nemužeš nahrát např. fyzikální a chemické tabulky, do vyšších jo, přesto ji využívám jen k úkonům, které zvládne i ta druhá nejlevnější kalkulačka :-)
Pokud máš hodně peněz, kupuj. Jinak si myslím, že notebook v kombinaci s kalkulačkou za par stovek je lepš kombinace.
↑ hauzyna: představ si, že sem jen uřpesňoval tohle↑ hauzyna: ne notebook ale netbook.
jinak jsem si tvé otázky vědom ↑ jrn: