Dá sa narysovť nejak 1 radián s pomocou kružítka a pravitka.
ano mirim tam potrebujem narysovať uhol 1/2 rad to sa musi nejak narysovať, neviem či som blazon alebo čo ale narysoval som si v geogebre obluk a viem najsť dĺžku asi↑ halogan:
Viem z hocijakeho obluka(neviem či aj polkruh ěste som neskúšal) iba pomocou kružítka a pravitka vyrobiť rovnako dlhu čiaru ale potrebujem mať na papiery nakreslený uhol 1/2 rad. Je to uspech ale nie(moje blúznenie)
↑ miso16211: Ahoj, mám bláznivý nápad, kružnicu máš osami rozdelenú na 4 časti. Tie vieš podeliť na polovice pomocou pravítka a kružidla, tie polovice zase vieš podeliť na ďalšie polovice atď... a z tých fragmentov by sa malo nejak dať vyskladať to čo chceš... ( aspoň približne :-( )
ano vlastne ako hovori halogan, je mozne priblizit sa ku cislu ale nemozne ho presne narysovať ale chcem vediet ci je normalne pomocou kruzitka, pravitka, uhla o velkosti 1/2 rad z obluka zobrat dlzku a preniest na rovnu usecku

↑ miso16211:
ne, nelze... to je pořád dokola kvadratura kruhu - kdyby se ti to povedlo, dostal bys délku o velikosti pi/x... a to nelze