Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, mám potíž s jedním příkladem, zkoušel sem MAW, ale nepodařilo se mi to správně zadat(kvůli členu "t")
rovnice je y' * e^-t + t = 2t + 1
abych byl upřímný, vůbec netuším jak tento příklad řešit, když jsem na zápočtové písemce měl příklad y' + 2ty = - t tak to nebyl problém si vyjádřit derivované y a pak použít substituci, ale tady vůbec nevím co a jak dělat, děkuju za rady.
No výsledek zdá se být správný. Já jen, že ten druhý mnou zmiňovaný příklad(podle mne triviálnější) jsem napsal na půl A4 a tento je na 6 řádku, tak se sám sebe stále ptám, jestli není něco špatně. Pokud ovšem ne, tak děkuji za snahu a pomoc :)
↑ Gero:tak ten druhý triviálnejší rozhodne nie je keďže musíš najprv riešiť bez pravej strany a až potom s pravou v čom by mal byť triviálnejší? nechápem. a substitúcia ti je tam načo? to už vôbec nechápem