Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Aké hlavolamy máte radi ? Myslím hlavolamy typu SUDOKU :)
Ja osobne mám rád celkom neznámy hlavolam SIKAKU
↑ BakyX:
Ahoj, tak o tomhle slyším prvně... chápu pravidla dobře, že je potřeba pole rozdělit na pravoúhelníky, a pravoúhelník obsahující osmičku bude mít osm polí, obsahující dvojku dvě pole apod.?
Já mám nejradši SUDOKU, občas se dostanu ke KAKURO, ale to mi nejde tak moc dobře :-)
↑ Aquabellla:
V podstate. Číslo určuje, koľko štvorčekov obsahuje pravouholník obsahujúci to číslo.
↑ BakyX:
Čo tým myslíš, "hlavolamy typu sudoku"? Štvorčeková sieť, do ktorej treba dopĺňať čísla podľa nejakých pravidiel? Ja mám celkom rád SUDOKU a o SIKAKU počujem prvý krát a musím povedať, že to vyzerá zaujímavo.
Inak ja mám naprílklad rád hlavolamy o klamároch (vždy klamú) a poctivcoch (vždy hovoria pravdu).
Podľa čoho vlastne poznáš, či ti niečo (trebárs nejaký hlavolam) precvičuje logické myslenie, prípadne ho zlepšuje?
čaute, zná někdo tento hlavolam? Jde o to že každou stenou muzete projit jen jednou a musite je projit vsechny. Predstavte si ze kazda stena ma dvere a kdyz jimi projdete tak se zavřou. Na zakladni skole jsem to vyresil a ted zaboha si nemuzu vzpomenout jak ani nevim jestli v tom nebyl nejaky trik byl bych moc rad kdyby mi někdo odpověděl nebo zaslal řešení díky moc ;)
↑ wantpeach:
Treba prechádzať aj tie čiary, ktoré sú na obvode? Ak áno, tak sa to nedá.
↑ wantpeach:
Dá sa to jednoducho dokázať. Možno ťa zaujme napr. tento článok o eulerovských ťahoch v grafoch, kde sa môžeš dočítať, že prečo je to tak.