Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ miso16211:
Co to je za blbost?
↑ miso16211:
mně se to zdá předimenzované.
Moderátorská poznámka - formuluj, prosím, otázky srozumitelně pro ostatní - tedy tak, aby bylo jasné: zda potřebuješ poradit ohledně počtu nohou u stolu nebo zda je to zajímavá logická hráčka pro kolegy. Nebo otázka biologická - jelikož stolička je také zub.
Co bys, tedy, Mišo, potřeboval? Děkuji.
↑ BakyX: to do matematiky nepatří, tudíž to pro mě není ani tak důležité :) ale myslím, že tvůj důvod je dostatečný
By the way have you already tried this problem? ;)
↑ miso16211:
Mně to nedá abych se nezeptal.. To fakt nemáš o prázdninách na práci nic lepšího, než vymýšlet takovéhle hovadiny?
↑ miso16211: když si necháš udělat stoličku na míru, tak může mít i
nožiček
↑ miso16211:
Děkuji, Mišo, už rozumím. Ty jsi uvažoval nad relaci "stolička - noha od stoličky", bohužel není to obor, kterému bych rozuměla a navíc teď bych potřebovala dělat něco jiného.
Představuji si to tak - pokud kolega Kondr zasadí příběh do prostředí, ve kterém se odehrávají pohádky "Tisíc a jedné noci", tak by to bylo opravdu odborně rozvinuto (a budou to vysílat v rozhlase v čase od 21.30)
Formuluj, prosím, své otázky více podrobně, jinak se dočkáš jen zbytečných napomenutí. Kolegům děkuji za náměty.
↑ byk7: to mysliš važne, alebo si delaš legrace
ulohu môžeme brať z roznych hľadisk, ktoré sú rôzne kokretne
Najľahšie hľadisko - zakladne - stolička ma 4 nohy - 1/4
2. hľadisko - zaroveň 1 noha ma jednu stoličku - 1/4,1
3. hľadisko - stolička ma 4 alebo 3 nohy alebo 5 , od 3 do nekonečna - 
4.hľadisko - kancelárska stolička ktora ma naozaj akoby jednu nohu - ako v 3 - 
Neviem o inych, môže mať stolička 2 nohy? 1 može, 3 tiež, ale o 2 som nepočul.
↑ miso16211:
Mišo, dle mého názoru jsi se dostal k otázce surjektivního zobrazení. Množina X obsahuje nohy stoličky (předpokládám, že může být od 1 (nebo i od 0) do hodně velkého přirozeného čísla dle kreativity designera). Množina Y obsahuje 1 stoličku.
Na příkladě stoliček můžeme debatovat o rozdělení stoličky na části tak, aby každá noha měla svou část stoličky (proto padl návrh 1/4). Ovšem na příkladu manželek v harému, který jsem nabídla v předchozím příspěvku, je vidět, že 1/4 není dobrá volba a spíš se překloním k názoru, že každá noha má 1 stoličku :-)
Pokud se někomu chce zabývat problémem více obšírně, tak prosím :-)
čili to bude vždy jedna? q = 1 stolička p = počet nôh re]p216093|jelena[/re]
↑ miso16211:
za použití materiálu od kolegy Kondra, východního rozšíření a výše uvedených definic se domnívám, že každá nohá stoličky musí mít svou 1 stoličku, jak navrhuje i kolega ↑ byk7:.
A teď mi, Mišo, řekni:
a) opravdu nemáš nic jiného v programu na prázdniny?
b) čím jsi podplatil bratra, že Tobě naklikal přes 6500 zobrazení tématu?
Děkuji.
ale šak on to nestačal, vy si naozaj myslite že muj brat to stláčal? Máme rovnake IP? Buť potajomky to robil alebo je to nahoda že mam cez 6000 videni, pls admin zisti to nech viem či moj brat ma rovnaku ip ci co alebo to je nahoda, skadial by tu bolo cez 6000 videni?
mam ale se mi nechci, matiku počítať, poslouchať AJ, atď.