Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ jarrro:
ale na tom ppapíru to tak fakt je :-(
↑ Alenka.Janská: Milá Aleno a i ostatní přispěvatelé. PODRUHÉ: Jde o čtyřboký jehlan, pak všechno vychází.
Problém je, že obrázek v prvním příspěvku jsi nakreslila v nějaké perspektivě, kde pouze jedna z hran podstavy je neviditelná, a tím jsi ostatním podsunula, že jde o pravidelný jehlan šestiboký.
EDIT: Ten tvůj nákres sám o sobě není špatně, jen je nezvykle a pata tělesové výšky by měla být někde jinde. Ale tím tě stejně asi jen matu, takže tuto poznámku ignoruj, :-) ta je spíš pro ostatní v tomto vlákně.
↑ Alenka.Janská:
To nevím, můj výpočet to nebyl ...
Chybu občas udělá každý, ale Ty jich děláš poměrně hodně, možná proto, že to chceš mít spočítáno rychle a nedokážeš se soustředit.
Každý problémový příklad si PODROBNĚ spočítej i několikrát, dokud v něm nebuděš mít absolutní jistotu, a i později se k němu můžeš vrátit.
Ta jistota je důležitá, dokud ji nemáš, tak neumíš. Spočítat menší počet příkladů, ale s jistotou, Ti dá více, než projít rychle mnoho přikladů
a stejně jim nerozumět.
↑ Rumburak:
no dobře...
ale teď mi hlavně řeknětě kde je chyba...
stá.le nevím proč mám rozdílný výsledek oprotoi tomu co je uveden f řešení...
když mi nepovíte kde je prolém, budu tu chybu dělat znova