Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Gareth16:
Na druhý príklad si založ novú tému.
↑ mikl3:
Dúfam že sa nenahneváš že ti do toho zase skočím ale máš tam chybu:
a namiesto premenných
,
by som radšej zvolil premenné
,
alebo niečo podobn, aby sa to nemýlilo...
↑ standyk: těch ^2 jsem přehlédl, ano bylo by lepší zvolit jiné, ale zase takhle jsou vzorce vedeny v tabulkách :D on jistě ví moc dobře
↑ Gareth16: vyjde to jinak, už první člen
a tak dále zkus ještě jednou, pak to napíšu
↑ Gareth16: potíž je v tom, že se špatně vyznám ve tvém zápisu, nenapíšeš to do texu? jojo, druhý člen je dobře, třetí taky a 4. chybí y ale jinak ok, no dobře jsi vyřešil, jen líp prosím zapsat
↑ Gareth16: však jsi ji napsal už ty, jen tam jsou nějak divně závorky, které být nemusí a pak tam je jen ukončená, ale to je jedno, fakticky to je dobře (až na ty koeficienty), ale esteticky ještě takhle: 
néééééééééééééééééééééééééééééé já už se na to dívat nebudu, můj mozek na to nestačí(což ovšem vypovídá o mé skromné činnosti nitrolebeční), nechtěl jsem tě nijak urazit, prostě jen to uprav, já jednou se tam kouknu a vidím chybu, napíšu to do editu, pak se tam kouknu a vidím to je dobře, opět opravím, pak kouknu a vidím jinou chybu... ale je pravda, že ty závorky tam jsou divně, dopracuj se ke tvaru, který je v tomhle postu