Nevíte jak rozmýšľam, ak napr. na 4m pozeram ako na 4m kde m je nejaka čislicam nie ako sučin 4.m
Oco povedal že v obchode kupime hranolky pre susedu - a ja sem tym myslel drevené hranoly a rozmyslal sem ze ako ich vlozime do auta
Plno jinych veci, ktore su dvojzmyselne, a ja si pomyslim práve na tu menej pravdepodobnú.
↑ miso16211:napr. 4kusy sú "štyrikrát jeden kus" teda podobne aj 4m je "štyrikrát jedno m" proste matematika sa v tomto prospôsobila trochu hovorovej reči
(aj mne sa stalo,že oco povedal,že moja starká dakedy sedela na rúre a ja som sa s ním pohádal, že sa musela tá rúra zlomiť, lebo sotva by udržala zopár kilgramov a neuvedomil som si, že myslí rúru na pečenie a nie rúru na odvod dymu)
↑ miso16211: Ahoj, myslím, že výraz 4m je pre našu komunikáciu informačne bohatší ako len obyčajné číslo. Je tam ukrytý predpis, program, návod, ako a čo robiť.
A to druhé hranolky = hranolky, je pekný príklad tiež z oblasti komunikácie,
Když dva dělají (říkají) totéž, není to totéž...
a takéto zámeny sú zdrojom nedorozumení, často osudových, ale aj princípom väčšiny vtipov, preto netreba na slovách šetriť niekedy, keď je treba popísať situáciu k veci...myslím.
A dobre je niekedy myslieť inakšie ako väčšina...