Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 17. 09. 2011 09:44

miso16211
Πυθαγόραc
Pozice: n/a

Moje rozmyšlani

Nevíte jak rozmýšľam, ak napr. na 4m pozeram ako na 4m kde m je nejaka čislicam nie ako sučin 4.m

Oco povedal že v obchode kupime hranolky pre susedu - a ja sem tym myslel drevené hranoly a rozmyslal sem ze ako ich vlozime do auta

Plno jinych veci, ktore su dvojzmyselne, a ja si pomyslim práve na tu menej pravdepodobnú.

#2 17. 09. 2011 10:00 — Editoval jarrro (17. 09. 2011 10:03)

jarrro
Škola: UMB BB Matematická analýza
Reputace:   303 
Web

Re: Moje rozmyšlani

↑ miso16211:napr. 4kusy sú "štyrikrát jeden kus" teda podobne aj 4m je "štyrikrát jedno m"  proste matematika sa v tomto prospôsobila trochu hovorovej reči
(aj mne sa stalo,že oco povedal,že moja starká dakedy sedela na rúre a ja som sa s ním pohádal, že sa musela tá rúra zlomiť, lebo sotva by udržala zopár kilgramov a neuvedomil som si, že myslí rúru na pečenie a nie rúru na odvod dymu)

MATH IS THE BEST!!!

#3 17. 09. 2011 22:39

pietro
Reputace:   187 

Re: Moje rozmyšlani

↑ miso16211: Ahoj, myslím, že výraz 4m je pre našu komunikáciu informačne bohatší ako len obyčajné číslo. Je tam ukrytý predpis, program, návod, ako a čo robiť.

A to druhé hranolky = hranolky, je pekný príklad tiež z  oblasti komunikácie,

Když dva dělají (říkají) totéž, není to totéž...

a takéto zámeny sú zdrojom nedorozumení, často osudových, ale aj princípom väčšiny vtipov, preto netreba na slovách šetriť niekedy, keď je treba popísať situáciu k veci...myslím.

A dobre je niekedy myslieť inakšie ako väčšina...

Zápatí