Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jarrro:
Ďakujem za vysvetlenie..
↑↑ Kondr:
Ďakujem za ten návod. Ja to skúsim úplne odzačiatku podľa neho..
Som z toho teraz trocha domotaný, ale neva.
Ďakujem všetkým za pomoc, ale nič z toho..
Stále to má nejaký problém..Stále to vypisuje všeliaké chyby..Budem písať riešenia cez Word, lebo toto je fakt na nervy.
↑ jarrro:
Napríklad chyby v štruktúre dokumentu..Pričom som jednoducho okopíroval doporúčanú štruktúru (myslím ten začiatok ten begin{document} a tie somariny. Tak som stiahol iný program na písanie, tam mi zasa všeliaké chyby hádzalo...Skutočne sa zmierím s wordom :)
Zdravím..Tak vďaka aktualizovanému návodu http://mks.mff.cuni.cz/info/tex/instalace.php som znova skúsil rozchodiť celý ten TeX a už mi to celkom ide. Mal by som otázku. Keď cez TexMaker vytvorím nejaký pdf dokument, tak má na môj vkus príliš veľké okraje (horný, dolný a bočné). Chcel by som mať také okraje, aké majú v oficiálnych vzorových riešeniach matematickej olympiády: https://cgi.math.muni.cz/~rvmo/ABC/60/A60i.pdf Ako je to možné dosiahnúť ? Ďakujem za odpoveď
↑ Stýv:
Ďakujem..Ešte jedna taká totálne triviálne otázka..
Chcel by som začať nový odsek - neexistuje na to nejaký príkaz alebo musí dať medzeru // a potom nudne dávať medzery ?
↑ Stýv:
No..Teraz som v 1. ročníku SŠ, takže dovtedy sa veľa zmení :P
Mám ešte taký problém..Ako mám zrušiť číslovanie stránok :D ?
\documentclass[11pt]{article}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
\usepackage[IL2]{fontenc}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage{a4wide}
\usepackage{amsmath,amsfonts,amssymb}
\usepackage{fancyhdr}
\begin{document}
\pagestyle{fancy}
Toto tu akože mám..Čo tam mám pridať, aby sa zrušilo ? Btw..\pagestyle{fancy} mám preto, aby som mohol mať header..
Ďakujem

Zdravím, mám soustavu rovnic chci ji oddělit vodorovnou čarou, aby bylo jasné, že je to soustava. Jak to napsat? Děkuji.
Ešte by som mal takú väčšiu otázku :D
Ako mám rozdeliť JEDNODUCHO časť článku na dve odstavce, tak ako v novinách. Potrebujem v oboch vyriešiť dve nerovnosti a kvôli prehľadnosti to chcem mať v dvoch takých odsekoch. Snáď som sa vyjadril dobre..Btw..Najlepšie je, keď mi napíšete kód, lebo ja tomu veľmi nechápem, ďakujem
↑ BakyX: http://www.tex.ac.uk/cgi-bin/texfaq2html?label=parallel
stáhni si alespoň , tam najdeš všemožný vychytávky
↑ Stýv:
Prosím..Nemohol by si napísať, čo mám PRESNE napísať do týchto zátvoriek ?
{<left-width>}{<right-width}
Nech tam dám čokoľvek, vždy to má nejaký problém !
Keď tam nedám nič, vyhodí to takú cipovinu:
Keď sa budem musieť učiť TeX v treťom ročníku kvôli práci, tak bez mesačnej dávky prášku na nervy to fakt nedám !