Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ martanko:
A podle jakého pravidla se posloupnost tvoří?
↑ Pavel Brožek:
treba asi zistit to pravidlo, na vyske som mal nieco take na teorii funkci a nieco aj na kombinatorike, no kedze je to vysoka skola tak to kamos zo strednej nepochopi
↑ martanko:
To pravidlo ale bez nějakých dalších předpokladů může být libovolné. Není způsob, jak ho zjistit.
↑ Pavel Brožek:
podle počtu písmen ve slovenské číslovce - je to tak ↑ martanko:? Děkuji.
Zdravím.
↑ Dana:
dlouhodobým nacvičováním různých TSP a podobných nesmyslů. Chodí mi informace i odsud, například. Nebo například:
↑ jelena:
Doufal jsem, že se někdo ozve, ale zdá se, že jsem jediný, kdo to stále nechápe… Odpovídám tedy: když řekneš, že chybí číslo 10, tak mi to stále nepomůže tvé řešení pochopit.
↑ ((:-)):
Aha, teď jsem si znovu přeložil číslovky a už mi to došlo. Předtím jsem buď měl špatný překlad nebo jsem špatně počítal, protože mi u čísel 1, 4, 7 a 9 nevyšla všechna slova stejně dlouhá.
Díky.
↑ Pavel Brožek:
byl jsem na tom uplne stejne a vubec mi to nedavalo smysl, jinak podle me muzes byt i chybejici cislo 12, protoze tucet je taky na 5 pismen :)
↑ jelena:
Už jsem se bál, že někdo bude muset opět přijít s kořeny polynomu , ale tohle mi popravdě přijde docela pěkné, hlavně kvůli té nečekané tisícovce.
Mně to trvalo až do příspěvku ↑ Pavel Brožek:
↑ FliegenderZirkus:
prosimte, jak se prijde na takovy polynom, kdyz chci aby sedel na urcity pocet korenu? z vietovych vztahu?
↑ Phate:
Ze součinu kořenových činitelů:
V tvém případě ovšem
:)