Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tvořím kalkulačku a dostal jsem se k problému mocnin. Nse mi tvořit milion tlačítek pro jednotlivé mocniny. A žádný algoritmos se mi nepodařilo najít ani vymyslet takže kdyby mi nějáká hodná duše poradila jak na to byl bych velmi rád, stačí alespoň naznačit směr kterým se vydat, zbytek snad něják vymyslím.

Také tě zdravím,
osobně jsem céčkař, a tam se používá knihovní funkce pow, se dvěma argumenty (základ, exponent), samozřejmě příslušně přetížené, že to chroupe a vrací příslušné datové typy.
VB bude mít pravděpodobně něco takového taky...
Kdyby ne, tak pak máš možnost si to zapsat v cyklu, kde iterační proměnná bude mít mez danou argumentem funkce (exponent) a každým průchodem přinásobíš mezivýsledek argumentem (základ) (udělal bych si ještě lokální proměnnou, aby sis nepoškodil tu, co předáváš)....
plus případně test na přetečení :)
jednoduchý příklad, která očekává celočíselné argumenty a vrací long int. Nemám tam chybové testy, funkce řeší jen kladný exponent - tyto případy si již dokážeš ošetřit, předpokládám
long int power(int base, int exp)
{
long int temp = 1;
for(int i = 0; i < exp; i++)
{
temp *= base;
}
return (temp);
}Offline