Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 10. 10. 2011 17:31

Hemur
Zelenáč
Reputace:   

obvod pravouhleho lichobežníku

Parcela má tvar pravouhlého lichoběžníku ABCD, kde ABIICD, s pravými uhly u vrcholů B a C. Strana AB je ke straně BC v poměru 12:7. Strana AB je ke straně CD v poměru 3:2. Vypočtěte spotřebu pletiva na oplocení zahrady.     Děkuji vám.

#2 10. 10. 2011 17:32 — Editoval frank_horrigan (10. 10. 2011 17:36)

frank_horrigan
Reputace:   31 

Re: obvod pravouhleho lichobežníku

Tvůj postup, nebo pokus o něj?

Nejsme automaty na řešení domácích úkolů, viz Pravidla

EDIT: to už je podruhé za dvou Tvých témat, co tě upozorňuji na totéž, příště téma s podobným (ne)obsahem rovnou navrhnu na lock.

Nemám nic proti tomu, aby se lidé ptali na to, co neznají nebo nechápou, naopak, rád pomůžu já nebo kterýkoli z kolegů, ale chce to určitou štábní kulturu. Neber to prosím jako buzeraci, jen jako fakt, přes který vlak nejede

The only thing worse than being wrong is staying wrong
Sun Tzu - The Art of War

#3 11. 10. 2011 20:05

Hemur
Zelenáč
Reputace:   

Tak to se omlouvám. Je mi 45 let, dala jsem se na školu, kde je pro mne bohuzel pro mne i matika Nemá mě kdo doučit a proto se snažím všemi možnými způsoby se dopátrat a doučit to co jsem už zapoměla. Nechci nikoho obtěžovat ani zneužít, jen vždy potřebuju jeden příklad jako muster, abych se mohla posunout dále. Tak se nezlobte.

#4 11. 10. 2011 20:13

janca361
.

↑ Hemur:

AB: BC
12:7

AB:CD
3:2

rozšíříš poměr 4, aby si dostala poměr strany k BC

Zkus si to nakreslit a dopočítat, zvládneš to?

Zápatí