Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, mám tady podobný příklad na L-transformaci, zkoušel jsem něco vypočíst, ale nevím jak získat ten předmět k funkci X(s) podle vzoru: Jiny příklad a jak tento příklad dořešit do konce a zjistit tak x(t).. Nějak si s tím nevím rady, nemohl by na to někdo kouknout? :) díky
↑ SE12A: Ahoj, nie som si istý zadaním úlohy, upresni pls a v treťom riadku ( LT druhej derivácie ) je akosi divno
http://www.wolframalpha.com/input/?i=LT+y%22%28t%29
↑ SE12A:
děkuji za samostatné téma. Rozluštit se to příliš nedá - i když jsem si vytiskla Tvůj rukopis, tak v polovině písmen, číslic a znamének nejsem si jistá.
Pokud předpokládám, že zápis v rámečku (po opravě od ↑ pietro:, děkuji) je v pořádku, potom potřebuješ parciální zlomky. Potom roznásobiš závorku parciálních zlomků se závorkou, ve které jsou e a pro zápis vzoru pomůže tento materiál.
Omlouvám se, další kontrolu už neprovedu, budu mimo dosah vysílaček.
↑ SE12A:
Zdravím,
x(t) je zapsáno dobře. Ke konečnému výsledku (dle vzoru oblíbeného kolektivu autorek :-) se dostaneš použitím goniometrických vzorců pro cos(t-1) a cos(t-3) - goniometrické vzorce součtu. Zápis se potom tvoří tak, že "skládáš" vzory po cestě zleva. Je to v pořádku? Děkuji.