Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
cau počítám tady limity k písemce, docela mi sli limity posloupností tak jsem začal počítat limity funkci a docela jsem narazil, chci se zeptat na jeden příklad: y=(x*(OdmocninaX2+1)-x)) x2= x nadruhou a pod odmocninou je x2+1 to - x je až za odmocninou
ja to docela zmatečne napsany ale líp to neumím. když jsem to počítal tak mi vyslo 1/2 a výsledek spárvný má být - nekonečno
Díky za rady
↑ halogan: jj ale tím x pred odmocnou násobíč celý výraz
a nebo tahle lim = (5*arcsin*x )/3x limita se blíží k 0 výsledek je 5/3 a ja volím postup že si nakreslím graf a rozdelím to na dva intervali blíží ce z prava a z leva ale podle výslednku to je chyba a nevim jak se k tomu mohlo dobrat?
↑ kkknihomol:
1) limity šly,
2) opravdu zační používat srozumitelný matematický zápis,
3) v tomto tématu se řeší jen původní úloha, pro další si můžeš založit nové téma - viz pravidla
4) zkoušel jsi rozšiřovat výraz (1. úloha) pomocí užitečného vzorce 2.1 a) (a upřesní, prosím, kam jde x). Děkuji.
Zdravím.
↑ jelena:dobrý už jsem to pořešil pres skype díky aha tak to sory ja jsem právě myslel že mužju víc pod jedno dík cus