Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tohle by mela delat funkce TRIM, ale nevim, jestli je to to, co potrebujes. Potrebujes to nejak hromadne ocistit? Jestli ano, tak me napada akorat napsat na to makro. Mozna by to slo i jinak, v excelu moc neumim.
↑ Lumikodlak:
TRIM vim, ale to je když mám několik mezer mezi slovy..... já ale potřebuju před prvním slovem, když mám mezeru a to trim neostraní. Jak sem ukazoval ten příklad ... " Karel Josef" --> "Karel Josef". Ty první mezery potřebuju dát nějak pryč.
↑ s-o-k-o-l:
příkaz v excelu: PROČISTIT(text) - odstraní všechny mezery, kromě mezer mezi slovy
příkaz ve VBA: Trim(String)
Dim MyString, TrimString MyString = " <-Trim-> " ' Initialize string. TrimString = Trim(MyString) ' TrimString = "<-Trim->".
Příkaz trim maže i mezery mezi slovy tak, aby zbyla pouze jedna.
To znamená, pokud ve větě " Jiří Novák " bude více mezer mezi slovy než jedna, tak je také promaže. Výsledný řetězec bude "Jiří Novák".