Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑↑ terezkaaaaa5:
Promiň, nerozumím, co chceš dělat. Tvoje věta nedává smysl.

Ale jak se dostanu k tomu rovnoběžníku? Jak už jsem napsala, chápu vše do 5. bodu. Pak tedy udělám kružnici se středem v bodě B a poloměrem 10cm.. Ale jak dál? Jak se dostanu k tomu rovnoběžníku?

↑ terezkaaaaa5:
Stejně jako ↑↑ tady:. Body číslo 5-7.
↑ terezkaaaaa5:
V tom trojuholníku poznáš stranu BC =a a aj výšku, ktorá patrí k tej strane.
Konce všetkých trojcentimetrových výšok
ležia na rovnobežke s BC, ktorá je od BC vzdialená 3 cm.
Ďalej už urobíš tú kružnicu z bodu B, ktorá má polomer
- jej priesečník s rovnobežkou je B´ (a možno sú aj dva?).
Nájdeš stred S úsečky BB´ a urobíš polpriamku CS.
Kde polpriamka pretne rovnobežku, tam je bod A.

↑ ((:-)):
Ahoj,
no nechtěla jsem poskytnout kompletní řešení, ale dobře, myslím si, že jsem ji potrápila dost ;) Chápu, že u geometrie se sem výsledek snažení dává špatně (nepředpokládám, že by ↑↑ terezkaaaaa5: uměla s Geogebrou), ale určitě, kdyby chtěla tak ho sem nějak dá.
Chápu, že na každému všechno jde...
Co mi spíš vadí, že ↑↑ terezkaaaaa5: :
1) zakládá témata jen se zadaním úkolu, žádné vlastní snažení (už má dost příspěvků, aby věděla, že takhle to prostě nejde)
2) nezná slušné vychování. Bod pravidel š. 5, ale zná dobře. Myslím si, že po mnohých řešeních by si to někteří kolegové zasloužili.
Já bych ji osobně toto téma zamkla, stejně asi jako Jelena, ale nemám k tomu práva.
↑ janca361:
Ahoj - neviem, či mám vôbec odpovedať a či práve sem.
Nevidím človeka, ktorý je lenivý, vidím človeka, ktorý chce a chce pochopiť, iba bohužiaľ hlava nič nedohadzuje...
O tom by som mohla rozprávať celé hodiny...
Druhá vec je tzv. slušné vychovanie, tiež uvažujem...