Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, mám asi trochu netradiční dotaz, ale doufám, že mi tu někdo poradí. Potřeboval bych si zopakovat kompletně středoškolskou matematiku a tím kompletně, myslím od uplných základů. Bohužel ale nevím, kde začít, za který konec provazu to chytnout, proto bych potřeboval nějakou osnovu středoškolské, pokud možno gymnaziální, matematiky. Matematika mě každopádně baví, ale mám před ní trochu nadměrný "respekt", možná zbytečně. Možná je to právě proto, že se motám pořád v kruhu a vždycky do nějaké látky zabřednu zbytečně hluboko a na delší dobu. Neumím si v tom prostě najít systém. Proto bych vás chtěl požádat, jestli by mě někdo nemohl trochu usměrnit. Díky
Toto je seznam serie knih "Matematika pro gymnazia, nakl. PROMETHEUS", za pomoci kterych jsem ja pred tremi lety odmaturoval z matematiky. Podle meho jsou to velmi dobre knihy s velmi srozumitelnym vysvetlenim latky a spoustou prikladu. Jejich sbirku si doma hyckam a nedam na ni dopustit. Podle meho muze tento seznam poslouzit jako takova hruba oriantacni osnova pro stredoskolskou matematiku.
1. Zakladni poznatky z matematiky
2. Rovnice a nerovnice
3. Funkce
4. Komplexni cisla
5. Planimetrie
6. Stereometrie
7. Analyticka geometrie
8. Kombinatorika, pravdepodobnost a statistika
9. Posloupnosti a rady
(10. Diferencialni a integralni pocet)
Bod 10. je v zavorce, nebot ten uz je dost na pomezi mezi stredoskolskou a zaklady vysokoskolske matematiky.
Snad jsem pomohl....
Dobrý den,
já myslím, že úplně nejlepší bude, stáhnout si tyto dáseříct skripta pro střední školu, mělo by tam být opravdu vše, tady je odkaz: SŠ Matematika.
A vůbec, tyto stránky obsahují spoustu skript, tak se tam podívejte Kubaz