Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
možná je to opakování ze střední, já takové věci však viděl poprvé až na vysoké škole, takže to dám sem, v nejhorším snadn nebude problém přesunout téma. :-)
Jde mi o pár důkazů, vím, že není přehledné, psát víc věcí do jednoho tématu, však myslím, že důkazy by měly být tak jednoznačné, že nebude více názorů - potřebuji se naučit hlavně myšlení, abych věděl, jak podobné důkazy dělat sám.
Stačí tedy důkaz některé z těchto lemm. 
Předem děkuji,
Jimmy
Ahoj ↑ found:,
Poznamka: treba ovladat trochu teorie co sté videli na prednaske!
1. Pomoc 
2. Pomoc 
srdecne Vanok
↑ vanok:
Ano, jistě, můžu si vztah s infiem převést na 
ale o to mi právě nejde. Tyhle věci už jsou dokázané pomocí jiných vět apod. Já bych potřeboval dokázat to bez nich. Mám ty důkazy dělat z definic daných pojmů a to mi pořádně nejde.
Jestli se nepletu, měl bych si nějak vyjádřit, že
Akorát nevím, jak se z toho vymotat...
Ahoj ↑ found:,
Asi dobra technika je pozerat na jednoduche À à B (zober v kazdom 3 prvky) to ti iste pomoze aby si mal dobre asiimilovane mechanizmy takychto pojmov.
Co si myslis?
↑ found:
na takom malom priklade ( i ked tu pojde o maxima a minima) si uvedomit co sa deje
inf(A) ste definovali ( na prednaske )ako najvedci z jeho minorantov?
↑ found:
http://www.hrinak.sk/archiv/inf/du1.pdf
Tu si mozes pozriet cvicenie 4.
↑ found:
Ad 1.
Z kontextu ↑ found: usuzuji, že A, B jsou části množiny reálných čísel, podobně i A-B .
Ale co PŘESNĚ je množina A - B (zápis může mít dva různé významy) , to je potřeba si uvědomit.
Ad 2.
Postupujme podle definice limity. Vezměme případ, kdy
jsou konečná čísla (ne tedy
), zbývající případy jsou analogické .
Zapiš podle definice limity, co znamenají výroky
(1)
,
(2)
.
Abys dokázal výrok (2), musíš k abstraktnímu
nalézt
takové, aby pro všechna