Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravim lidi.
Mam problém.....Jsem už 3roky ze střední.Matika mi moc nešla a hodně jsem zapomněl. Moje přítelkyně právě studuje matika jí tolik nejdee jenže jí záleží na známce a neumíme ani jeden z nás vypočítat tyto příklady.
PS: Matika není moje silná stránka a to doslova
Předem děkuji za Vaši pomoc. Rád bych přispěl jako poděkování na provoz fóra
↑ strechyhorak: těch příkladů je trochu hodně
a) vynásob obě strany rovnice nejmenším spol. násobkem obou jmenovatelů zlomků levé strany (20), pak vytkni x, abychom docílili součinu a bude zřejmé, že součin je roven nule, je-li aspoň 1 člen součinu roven 0
b)zbavit se jmenovatelů stejně jako v a), roznásobit čitatele, sečíst a převést na jednu stranu a buďto řešit rozkladem nebo pomocí vzorce
c) na pravé straně si z jedné závorky vytknout 2, aby byla stejná jako závorka na levé straně, pak tímto výrazem vydělit rovnici
........................ atd

↑ mikl3:
No právě....je jich moc ale já nevim postup a ani nevim jak to vypočítat to je ten problém.... :-( A ze školy už si to nevybavuju :-(

Tento problém má 2 řešení:
a) změň přítelkyni :-)
b) začneš dodržovat pravidla a rozhodíš původní post do samostatných témat, viz. 1 téma - 1 příklad
Děkuji.
↑ strechyhorak:
Poslala som Ti odkazy na učebnice, ktoré to vysvetľujú a aj na riešené úlohy...
Tu je zopár materiálov...

↑ Hanis:
Dobře dám to zvlášť.Každý příklad....A přítelkyni měnit nehodlám :-) Omlouvám se pokud jsem nějak porušil pravidla.Děkouji s radou ohledně rozdělení příkladů.Potřebuju pomoc proto jsem to narychlo upnul...

Jasně, žádná tragédie se nestala.
Jedná se spíše o to, že se sem nahrne spousta odpovědí na různé příklady a nevyznáš se v tom ani ty, ani odpovídající.
A ještě rada - udělej si tak 2-3 témata, počkej až se vyřeší a založ další, ne 10 najednou - pro Vaše dobro.

↑ Hanis:
Díky ;-) Udělám to podle tvých rad ;-)
Stránky: 1