Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj :) Ráda bych se zeptala, zdali nějakdo z Gymnázia Budějovická absolvoval Matematiku na Matfyzu (například obecnou matematiku, finanční matematiku, nebo mat. analýzu). Matematika je v podstatě jediný, co mě ve škole vážně baví, známky z matiky výborný, proto jsem začala uvažovat o Matfyzu jako o mé budoucí vysoké škole... Problém je, že nevím, jestli jen nejsem "mezi slepými jednookým králem" :P Je spoustu škol zaměřených na matematiku, a tudíž nevím, jestli si s gymnáziem s všeobecným zaměřením příliš nefandím :D Moc by mě uklidnilo, kdyby mi odpověděl někdo z GyBu, že Matfyz úspěšně dokončil a neměl větší problémy než ostatní (nebo že někoho takového znáte). Uvítám jakoukoli reakci. Děkuju moc a omlouvám se, jestli můj dotaz není úplně vhodný :)
pravděpodobnost, že se tu najde někdo s jakoukoliv danou kombinací škol, je dost malá, tak alespoň pár obecných poznámek:
na matfyz chodí spousta lidí z obecných gymnázií, žádný zvláštní znalosti se od nastupujících neočekávaj. důležitý je mít zájem a aspoň trochu vlohy, ale to asi poznáš jedině tak, že to prostě zkusíš; vysokoškolská matika nemá s tou středošolskou moc společnýho. přijímačky vyfiltrujou jenom naprosto zoufalý případy, z nich se toho moc nepozná
↑ Stýv: To je právě to, co mě děsí :D že nic neznamená, když mi jde matika na střední :(
Přijímačky jsou vtipný... Na přijetí jim stačí spočítat 4 příklady z 10, nebo jenom průměr do 1,5 z matiky :D Přijímačky neřešim... důležitý je se udržet...
Vim, že to není moc pravděpodobný, ale chtěla jsem to zkusit... By mě dost uklidnilo, kdyby se našel někdo "od nás", kterej matfyz udělal...
ale děkuju :)
↑ haulinka:↑ Stýv: jestli se mohu malinko vmísit, reagoval bych na onu nedůvěru v sebe sama, aneb co na matfyzu, když jsem z všeobecného gymnázia (náhodou jsem také, ale to není důvod mého zájmu), myslím si, že zrovna matematika je na vysoké úrovni na těchto středních školách a ten, kdo o matematiku má zájem, studuje doma a čte třeba knížky a běhá s dotazy za učiteli bude lepší, než někdo, kdo sice studuje "gymnázium zaměřené na matematiku", ale chodí tam nechodí, fláká to atd.
tedy vůbec neměj obavy, pokud tě matematika baví a něco málo pro ni děláš, pak jsi za vodou (další debata by byla ohledně toho, jestli příjimačky jsou relevantní ve smyslu zhodnocení znalostí a matematického umu, podobně jako bájná nová maturita, scio testy....)
Stránky: 1