Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ jitka42:
6 dětí v řadě můžeš srovnat pomocí 6! (faktorial) teda 6*5*4*3*2*1=720 možností
když chtějí sedět dva vedle sebe tak máš v podstatě jen 5 dětí tedy 5!*2 (ta dvojka znamená jeden může sedět na pravo i nalevo od toho druhého)... tedy 5*4*3*2*1*2=240 možností
a na poslední otázku je úplně jedno který to budou :)
↑ ((:-)):
musím reagovat. Jelikož dotyčná osoba možná má při ruce materiály, ale prostě nekomu to nepomůže a nedokáže nebo si není jistý řešením. Možná to ze školy nepochopil a proto doufá, že mu zde na foru někdo poradí. (Předpokládám, že z toho důvodu zde forum je).
Pokud bych dokázala všechno spočítat a na vše přijít, tak sem samozřejmě nemusím ani psát.
↑ ukmouse:
Áno, samozrejme, máš pravdu.
Ale opýtať sa konkrétne, upresniť, ako materiály pomohli alebo nepomohli, konkretizovať problém - napríklad:
tu píšu toto, ale týmto slovám nerozumiem, to snáď môže každý.
Ide o spoluprácu, myslím, o s n a h u.
A tiež je to o type predkladaných problémov. Ja nad tými Tvojimi obdĺžnikmi dumám - ak mi niečo zíde na um, tak Ti to rovno poviem -
nemyslím si, že ide o známy triviálny problém, ktorý vyplýva z definície a že stačí niekam pozrieť a riešenie tam vidíš...
Keď niekto zavesí úlohu, nechá ľudí, nech ju riešia a potom sa už neozve - to je myslím nie úplne korektné...
Ano, je mi jasný, že obdelníky dají zabrat.
A chápu, že by se slečna měla ozvat a říci, zda řešení chápe, souhlasí s ním nebo jí vyšlo něco jiného.
Trochu mi přijde, že nakopírovala domácí úkol a čeká na vyřešení.
Zase na druhou stranu beru, že se může stát, že řeší další věci a k tomu se dostane později.
Někdy nelze hned reagovat. Počkala bych a uvidíme :)